Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinho: "Anglija - tu je doma strast do nogometa"

jose mourinho EPA
José Mourinho je ob obisku tekme med Manchestrom Unitedom in Liverpoolom zrecitiral pravi hvalospev angleškemu nogometu. Portugalec je že večkrat zatrdil, da se želi vrniti na Otok, in to je potrdil tudi tokrat.

José Mourinho je spregovoril pred dogodkom, ki je obeležil 150. obletnico ustanovitve FA (angleške nogometne zveze). Trener Reala Madrida je lepo orisal nogometno vzdušje v Angliji, ki ga ni mogoče primerjati z dojemanjem nogometa v katerikoli drugi državi na svetu.

"Moji spomini na angleški nogomet ne bi mogli biti boljši. Za trenerja ni boljše države. Tu občutiš pravo strast do igre. Tu ne gre le za strast do svojega ljubljenega kluba, kot je to primer v drugih državah, gre za pripadnost nogometu kot igri," je začel "The Special One".

"V Angliji sem užival od svojega prvega dneva pa vse do zadnjega. Svojega odhoda pa ne obžalujem, saj sem potem odšel v Italijo in Španijo, kjer sem doživljal uspehe. Vem, da se bom nekoč vrnil v Anglijo, saj mi tukajšnji nogomet pomeni veliko," je svoj hvalospev nadaljeval nekdanji trener Leirie, Benfice, Porta, Chelseaja in Interja.

"To je nogomet, ki si ga igral kot otrok"

"Vem, da je to nemogoče, a vsi bi morali izkusiti angleški nogomet, vsi, ki jim je ta igra blizu. Nogometni profesionalec lahko tukaj zelo uživa," trdi Mou, ki je nato nekaj pohval namenil tudi FA in njenemu pokalu, ki je najstarejše nogometno tekmovanje na svetu.

"Vem, kaj FA pomeni za to lepo igro. Mislim, da je ta organizacija med najbolj zaslužnimi za to, da je nogomet danes tam, kjer je. To je organizacija, ki je že v sedemdesetih letih 19. stoletja organizirala prvo tekmovanje. Spomnim se, kaj sem občutil, ko se šel po stopnicah na Wembleyju, da bi sprejel pokal FA," je lepe trenutke podoživel Mourinho, ki je pokal FA osvojil s Chelseajem leta 2007.

"A zame je vse skupaj še bolj preprosto. FA predstavlja strast do nogometa, predstavlja čisti nogomet, vonj po neomadeževanem nogometu. Če igraš v Angliji, vse to začutiš. Čutiš se ponosnega, da si del nogometa, tudi v slabih trenutkih. To je čisti nogomet. To je nogomet, ki si ga igral na ulici kot otrok, le da je skozi čas in prostor prenešen na organiziran nivo, v pravi svet nogometa," je svojo "odo" zaključil neponovljivi Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.