Šport > Nogomet
26 ogledov

Prihodnost zavita v tančico skrivnosti

jose mourinho EPA
Trener madridskega Reala José Mourinho se mudi v rodnem mestu Setúbal, približno 40 kilometrov južno od Lizbone, kjer je spregovoril o svojih načrtih za prihodnost, domevno prirejenem glasovanju za zlato žogo in Goranu Pandevu, ki naj bi glasoval za Portugalca, čeprav je Fifa objavila dokument, ki nasprotuje trditvam Makedonca.

Portugalski strateg se je z novinarji pogovarjal pred otvoritvijo razstave ''José Mourinho - 50 let'' v rodnem mestu Setúbal, glavni temi pogovora pa sta bili njegova prihodnost in kontroverzno glasovanje za zlato žogo, ki po navedbah Mourinha, da so bile glasovnice zmanipulirane, še čaka na svoj epilog.

Trener Reala je zatrdil, da se podelitve v Zürichu ni udeležil zato, ker je bilo glasovanje prirejeno, in ne zato, ker bi menil, da ne more zmagati. ''O prirejenem glasovanju sem govoril z enim samim namenom. Vsem sem želel pokazati, da ni res, da se podelitve nisem udeležil, ker ne bi mogel zmagati. Verjetno tako ali tako ne bi zmagal. Vse je črno na belem in nihče me ne more kritizirati zaradi moje odločitve. Ničesar več nimam dodati,'' je povedal Portugalec, ki tako umirja žogico z Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), saj je ta že razmišljala o morebitnih sankcijah.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Mourinho se je ob tej priložnost zahvalil kapetanu makedonske reprezentance Goranu Pandevu, ki je zanikal, da je avtor podpisa na objavljenem dokumentu Fife, s katerim je Mednarodna nogometna zveza vrgla senco dvoma na trditve nogometaša Napolija. ''Rad bi se zahvali eni osebi izmed vseh, ki so me poklicale. Zahvaljujem se mu za častno in pogumno dejanje, da je to javno razglasil. Vem, da ni bilo lahko,'' je povedal trener Reala, ki ima s španskim prvakom sklenjeno pogodbo do leta 2016.

Skrivnostna prihodnost

Ugibanja o tem, kjer bo nadaljeval kariero, so se po nekaj slabih predstavah v španski nogometni ligi letos še okrepila. ''Vsi vedo, da je moj duh pustolovski, kar ni lahko za mojo družino. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Po Angliji, Portugalski, Italiji in Španiji bo težko izbrati novo destinacijo. Morda se bom vrnil tja, kjer sem že treniral,'' je povedal Mou in in skrivnostno dodal: ''Morda se bo zgodilo nekaj, kar si nihče ne bi niti predstavljal.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.