Šport > Nogomet
36 ogledov

Mourinho želi 17 milijonov evrov na leto

jose mourinho EPA
Angleški mediji še naprej ugibajo o prihodnosti Joséja Mourinha, ki naj bi ob koncu letošnje sezone zapustil Real Madrid. Portugalski strateg se najbolj zanima za vrnitev na Otok, po poročanju časnika The Mirror pa naj bi Chelseaju že posredoval svoje zahteve; ''Edini'' želi 17 milijonov evrov na sezono.

José Mourinho je po zmagi Real Madrida proti Galatasarayu, s katero so si španski prvaki praktično že zagotovili uvrstitev v polfinale Lige prvakov, razkril, da se namerava v prihodnosti vrniti na San Siro, vendar ne v sezoni 2014. Portugalec je s tem še prilil olje na ogenj govoricam, da se v bližnji prihodnosti vrača v Anglijo, natančneje na Stamford Bridge, kjer je od leta 2004 do 2007 vodil londonski Chelsea.

roman abramovič | Avtor: EPA EPA
Anleški The Mirror razkriva, da naj bi Mourinho za svoje usluge zahteval 17 milijonov evrov na leto - vsota, ki si jo ruski bogataš in lastnik kluba Roman Abramovič nedvomno lahko privošči - Portugalec pa naj bi modrim posredoval še dva dodatna pogoja.

Chelsea, ki se trenutno nahaja na četrtem mestu Premier lige, si mora do konca sezone zagotoviti možnosti za nastop v Ligi prvakov. V najelitnejše nogometno tekmovanje neposredno peljejo prva tri mesta, medtem ko četrtouvrščeno ekipo čakajo kvalifikacije.

Poleg zajetnega kupčka denarja in uvrstitve v Ligo prvakov pa Mourinho želi, da v Londonu zadržijo Franka Lamparda. Legendardni Anglež, ki se je Chelseaju pridružil leta 2001, je letos zaman čakal na podaljšanje pogodbe, ki se mu izteče junija 2013. Za Lamparda se sicer aktivno zanima Los Angeles Galaxy, kjer je v zadnjih letih blestel David Beckham.

Mourunho je ljubljenec angleških navijačev, ki na Stamford Bridgeu pogosto skandirajo v njegovo čast. V prid Portugalcu govori tudi dejstvo, da Rafael Benítez v Londonu ni najbolj priljubljen, zato so mnogi prepričani, da so Špancu šteti dnevi. Roman Abramovič se zaveda številnih pomanjkljvosti trenutne ekipe, zato ne bi bilo presenetljivo, če bi pred prihajajočo sezono še bolj na široko odprl denarnico. V nasprotnem primeru bi se lahko Mourinho odločil za Paris Saint-Germain, ki naj bi bil za Moujev prihod pripravljen odšteti vrtoglave zneske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.