Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho lovi Fergusonov rekord

jose mourinho alex ferguson EPA
Trener Real Madrida José Mourinho bo imel na obračunu z Galatasarayom priložnost, da izenači rekord legendarnega Sir Alexa Fergusona. Trener Manchestra Uniteda se je sedemkrat prebil v polfinale Lige prvakov, Mourinho pa bi z zmago proti turški ekipi ponovil ta edinstveni dosežek.

Sir Alex Ferguson, prvo ime Manchestra Uniteda, je eden redkih nogometnih strokovnjakov, ki ga José Mourinho neizmerno spoštuje. Škotski strateg se je z rdečimi vragi že sedemkrat uvrstil v polfinale Lige prvakov – dosežek, ki ga lahko trener Reala izenači z zmago proti Galatasarayu. Mourinho se je v polfinale enkrat uvrstil s Portom (2004), dvakrat s Chelseajem (2005, 2007), enkrat z Interjem (2010) in dvakrat z Real Madridom (2011, 2012).

Ferguson se je med najboljše štiri z Manchestrom Unitedom uvrstil v letih 1997, 1999, 2002, 2007, 2008, 2009 in 2011. Škotski trener je štirikrat prišel do finala in osvojil dve lovoriki. Leta 1999 so rdeči vragi premagali Bayern München, leta 2008 pa so po streljanju enajstmetrovk ugnali Chelsea.

Nekdanji trener Reala Miguel Muñoz se je v polfinale uvrstil petkrat, Vicente Del Bosque pa štirikrat. Prav tako s petimi polfinalnimi nastopi se lahko pohvalita Marcelo Lippi in Louis Van Gaal, medtem ko so Pep Guardiola, Helenio Herrera, Otmar Hitzfield in Giovanni Trapattoni v polfinalu zaigrali štirikrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice