Šport > Nogomet
21 ogledov

Legendi Uniteda izzvali Rooneya in Co.

andy cole dwight yorke Youtube
Manchester United si je v letošnji sezoni praktično že zagotovil naslov v Premier ligi, saj ima pred najbližjim zasledovalcem kar 15 točk prednosti. Zaradi uspehov generacije, ki letos blesti na Old Traffordu, je prišlo do vlečenja vzporednic z udarno ekipo, ki je v nogometnem svetu vladala leta 1999.

Napadalni kvartet Manchester Uniteda - Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier Hernandez in Danny Welbeck - je sprožil ugibanja, ali je trenutna ekipa angleškega prvoligaša boljša od tiste, ki je leta 1999 osvojila Ligo prvakov.

Pred dobrim desetletjem je Alexu Fergusonu zavidala celotna trenerska srenja, ko je njegova ekipa osvojila Premier ligo, FA pokal in Ligo prvakov. V napadu so takrat bleseteli Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham in Ole Gunnar Solskjaer, ki še danes veljajo za enega izmed najboljših nogometnih kolektivov na svetu.

Yorke in Cole sta v najboljših časih izgledala, kot da bi bila telepatsko povezana. Nekdanja zvezdnika Manchester Uniteda sta želela mlajšim nogometašem dokazati, da sta še vedno najbolj udaren tandem v zgodovini angleškega kluba. Predstavnika starejše generacije sta želela preizkusiti, kako dobro se njuni nasledniki na igrišču znajdejo z zavezanimi očmi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.