Šport > Nogomet
12 ogledov

Chiellini: "V Beograd gremo po zmago!"

italija slovenija firence Saša Despot
Za razliko od neke druge ekipe, so se zvezde italijanske reprezentance brez najmanjših težav ustavljale pred novinarskimi mikrofoni. Za slovenske medije so spregovorili tako kapetan Gianluigi Buffon, kot tudi Giorgio Chiellini in edini strelec Giampaolo Pazzini. Chiellini, branilec Juventusa, je zatrdil, da gre Italija v Beograd po zmago, ki bi Sloveniji pred zadnjo tekmo s Srbijo še vedno dovoljevala sanje. "Si Slovenija zasluži biti na Euru? Da!“ je še pribil Pazzini.

Nogometaši Slovenije so na robu prepada. Sanje o Euru 2012 lahko reši samo še Italija, ki jih je v torek premagala z golom Giampaola Pazzinija. Za odhod na Poljsko in v Ukrajino je tako nujno potrebno, da že uvrščeni azzurri v Beogradu premagajo Srbe, preden se z "orli" v Mariboru pomeri slovenska nogometna reprezentanca. Ker so njeni člani v karieri osvojili že vse, kar se je osvojiti dalo, so se morali slovenski mediji v Firencah zadovoljiti samo z izjavami nepomembnega svetovnega prvaka Gianluigija Buffona in Giorgia Chiellinija, dobro minuto pa je Slovencem, ki so hlepeli za izjavami svojih junakov, namenil strelec edinega gola Giampaolo Pazzini.

"Zelo smo zadovoljni, saj smo se že danes želeli veseliti uvrstitve na evropsko prvenstvo. Vedeli smo, da ne bo lahko. Začeli smo bolj počasi, nato pa smo si začeli ustvarjati priložnosti. Naši napadalci so prav gotovo zelo pripomogli k naši zmagi in zelo smo zadovoljni z zmago brez prejetega gola. Zdaj se lahko do prvenstva še izboljšamo," je povedal Chiellini. Simpatični branilec Juventusa ni imel veliko dela s slovenskimi napadalci, za konec pa je še (vsaj deloma) zaigral na dušo slehernega Slovenca: "Po mojem mnenju je Slovenija izgubila evropsko prvenstvo na tekmah, kot sta bili proti Estoniji in Severni Irski. V Beograd gremo po zmago! Želimo si zmagati brez prejetega gola."

Pazzini: "Slovenija se je samo branila!"

Junak torkove tekme je bil edini strelec Giampaolo Pazzini, ki je tekmo začel na klopi za rezervne igralce. Nam bo Italija napravila uslugo in premagala Srbijo, smo ga pobarali: "Italiji ni potrebno delati uslug nikomur. Na igrišče gremo igrati dobro, zmagati, tako kot vedno. To je to," je bil jasen "Pazzo", eden najbolj smrtonostnih strelcev v Serie A.

"Za nas je bila to pomembna zmaga. Nocoj smo imeli vse v svojih rokah in zaključili smo s to zgodbo. Na teh dveh tekmah smo se želeli še izboljšati in pokazali smo, da smo dobra ekipa, na koncu pa je prišel ta gol, zaradi katerega sem zelo zadovoljen," je nadaljeval napadalec Interja. Kot pravi strelec ni želel priznati, da je (če je) v zmagoviti akciji storil prekršek, o Sloveniji pa povedal:

"Slovenija je bila dobro organizirana. Po mojem mnenju bi se lahko bolje postavila, saj so se večinoma branili in igrali na protinapade. Ker je potrebovala zmago, bi lahko igrala malce drugače." Na zadnje vprašanje, če misli, da si Slovenija zasluži igrati na Euru, pa je samo na kratko odgovoril: "Da!" in odšel ob glasnem smehu vseh prisotnih. Grande Pazzo, bi dejali navijači Interja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.