Šport > Nogomet
2218 ogledov

Čistka pri Unitedu, odhajajo trije nogometaši

Nemanja Matić
Tri velika imena bi lahko že v januarju zapustila Old Trafford.

Manchester United je na prvi dan novega leta z 0:2 izgubil proti Arsenalu, trener Ole Gunnar Solskjaer pa je znova pod vse večjim pritiskom. V težki situaciji je bil že prej v tej sezoni, a se je nato izvlekel z zmagama proti Tottenhamu in Manchester Cityju. Norvežan je zdaj prekrižal imena treh nogometašev, ki lahko nemudoma zapustijo klub.

Prvi na izhodnih vratih naj bi se znašel srbski vezist Nemanja Matić. Ta je s Chelseajem osvojil dva naslova, k rdečim vragom pa ga je pripeljal nekdanji trener Uniteda Jose Mourinho. Solskjaer je v tej sezoni povsem pozabil tudi na Argentinca Marcosa Roja, proste roke za odhod pa ima tudi Ashley Young. Anglež je že dopolnil 34 let.

Le slednji je z Unitedom osvojil naslov angleškega prvaka, v klubu je od leta 2011. Dve leti kasneje je sicer Old Trafford zapustil tudi kultni trener Sir Alex Ferguson, od takrat pa rdeči vragi v Angliji še niso osvojili naslova. Pod večinoma neuspešne sezone so se kasneje podpisali David Moyes, Louis van Gaal in Mourinho, tudi Solskjaerju pa zaenkrat ne kaže veliko bolje. United je kljub neprepričljivim predstavam sicer celo peti na lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice