Šport > Nogomet
19 ogledov

City po zaslugi Džeka znova pobegnil na + 3

Edin Džeko EPA
Arsenal je v 21. kolu Premier League doživel še en boleč udarec. S 3:2 je topničarje premagal novinec v ligi Swansea. Manchester United je premagal Bolton, med strelci tudi povratnik Paul Scholes. Manchester City pa je na zadnji tekmi kola z zadetkom Edina Džeka odpravil Wigan in prednost na vrhu lestvice znova povišal na tri točke.

Manchester City ima na vrhu lestvice po zaslugi Edina Džeka znova tri točke prednosti pred Manchester Unitedom. Bitka gorečih mestnih rivalov se tako nadaljuje. Sinje modri so v 21. kolu gostovali pri Wiganu in za tri točke potrebovali le en zadetek.

City je na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu moštvu Premier League takoj prevzel pobudo in nadzaroval igro. V 22. minuti pa je Džeko zadel za vodstvo gostov. Kot se je izkazalo kasneje, je bil to tudi odločilni trenutek srečanja. Varovanci Roberta Mancinija so se sicer trudili, da bi vodstvo vsaj podvojili, a več kot očitno je, da na začetku leta 2012 še niso v najboljši formi, tako da se je obračun končal z 0:1.

Swansea porazil topničarje

Topničarjem je na gostovanju pri labodih spet zmanjkalo streliva. Swansea je trikrat vodil, dvakrat je Arsenal uspelo izenačiti, tretjič ne. Danny Graham je zabil odločilni zadetek za domače. Arsenal je ostal na petem mestu, štiri točke za Chelseajem in 12 za vodilnim Cityjem, ki tekmo igra v ponedeljek.

Thierry Henry, najboljši strelec Arsenala vseh časov, je v igro vstopil v 63. minuti, a ni mogel uprizoriti tako čarobnega večera kot v pokalu FA proti Leedsu. Sicer pa se je Francoz v Premier League vrnil po petih letih.

Zimzeleni Scholes že med strelci

Medtem ko se pregrešno draga Fernando Torres (Chelsea) in Andy Carroll (Liverpool) na vse pretege mučita, da bi se vpisala med strelce, sta veterana Thiery Henry (Arsenal) in Paul Scholes (Manchester United) prišla, videla in zadela. Francoz je zadel že na prvi tekmi po vrnitvi med topničarje, Anglež pa je nasprotnikovo mrežo zatresel že na drugi tekmi, potem ko se je odločil, da prekine upokojitev in se vrne na zelenice.

Ravno Scholes, ki je zaigral v prvi postavi, je bil tisti, ki je Unitedu tlakoval pot do pomembne zmage proti Boltonu v 21. kolu Premier League. Nekdanji angleški reprezentant je zadel tik ob koncu prvega polčasa in poskrbel za pomembno psihološko prednost svoje ekipe. Že v 22. minuti je sicer Wayne Rooney zapravil najstrožjo kazen. Za Scholesa je bil to prvi zadetek po avgustu leta 2010. Zmago Manchester Uniteda sta v drugem polčasu potrdila Danny Welbeck in Michael Carrick.

Zelo pomembno zmago v boju za najvišja mesta je vpisal Chelsea. Londonski modri so na Stamford Bridgeu gostili Sunderland, odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 13. minuti, ko je zadel Frank Lampard. Chelsea je s tem na najboljši možni način izkoristil manjši spodrsljaja Tottenhama proti Wolverhamptonu (1:1). S točko so se v 21. kolu morali zadovoljiti tudi nogometaši Liverpoola, ki so se s Stoke Cityjem razšli brez zadetkov.

Angleška liga, 21. kolo:

Manchester United : Bolton Wanderers 3:0 (1:0)
Scholes (45), Welbeck (74), Carrick (83)
Wayne Rooney (Manchester United) je v 22. minuti zapravil enajstmetrovko.

Aston Villa : Everton 1:1 (0:0)
Bent (56); Anichebe (69)

Blackburn Rovers : Fulham 3:1 (1:0)
Pedersen (45), Dunn (46), Formica (79); Duff (56)
RK: Yakubu (23/Blackburn)

Chelsea : Sunderland 1:0 (1:0)
Lampard (13)

Liverpool : Stoke City 0:0

Tottenham Hotspur : Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:1)
Modrić (51); Fletcher (22)

West Bromwich Albion : Norwich City 1:2 (0:1)
Long (68/11-m); Surman (43), Morison (79)

Newcastle United : Queens Park Rangers 1:0 (1:0)
Best (37)
Harisa Vučkića ni bilo v moštvu Newcastla.

Swansea City : Arsenal 3:2 (1:1)
Sinclair (16/11-m), Dyer (58), Graham (70); van Persie (5), Walcott (69)

Wigan Athletic : Manchester City 0:1 (0:1)
Džeko (22)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.