Šport > Nogomet
425 ogledov

Cityju po prvem šoku grozi še hujša kazen! Ali velikan izpada iz prve lige?

Pep Guardiola Profimedia
Enaka pravila kot Uefa, ima tudi Premierliga. Ali se City lahko preseli celo v drugo ligo?

"Resna kršitev Uefinega finančnega fair playa avtomatsko predstavlja tudi resno kršitev pravil angleške Premierlige, tako da bi Manchester City po izpadu iz Lige prvakov ter 30 milijonih evrov kazni moral ostati tudi brez točk v najmočnejši angleški ligi," so zapisali pri britanskem Independentu.

Seveda je potrebno vzeti trenutne Uefine sankcije nekoliko z rezervo, saj ima City še vedno možnost pritožbe na odločitev na Športnem arbitražnem sodišču v Lausannnei, toda pravni temelji za odvzem točk najboljšemu angleškemu klubu zadnjih let vsekakor obstajajo.

Angleški klubi so z zakonom vezani vodstvo lige pošteno ter v dobri veri informirati o vseh detajlih vezanih za svoje poslovanje v zadnjem letu, ko vložijo prošnjo za licenco za prihajajočo sezono.

Torej če je City goljufal Uefo, je zavajal tudi vodstvo Premierlige, kar bi vsekakor moral biti razlog za finačno kazen ter tudi odvzem lepega števila točk.

Seveda ni za pričakovati, da bi vodstvo lige takšnemu nogometnemu velikanu odvzelo toliko točk, da bi se največji zvezdniki na svetu znašli v nižjem razredu otoškega nogometa, medtem ko je lov na mesta, ki vodijo v Evropo, tako ali tako postal nepomemben, če prepoved obstane.

Če se seveda vodstvo lige ne odloči za drastično potezo, kot se je pred dobrim desetletjem odločila Serie A, ko je svojega velikana Juventus kljub njegovi moči poslala v nižji rang tekmovanja...

Raheem Sterling Visoka kazen Šport Manchester City izključen iz evropskih tekmovanj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice