Šport > Nogomet
77 ogledov

Costa brez treh tekem, Gabriel ne bo počival

diego costa gabriel chelsea arsenal EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je prikimala pritožbi Arsenala, ki se je pritožil na sporno izključitev brazilskega branilca na derbiju s Chelseajem.

Gabriel Paulista bo po rdečem kartonu na derbiju s Chelseajem lahko igral že na naslednji tekmi Arsenala, potem ko je Angleška nogometna zveza (FA) odločila, da brazilskemu branilcu po uspešni pritožbi izbriše izključitev z zadnjega ligaškega obračuna na Stamford Bridgu. Branilca "topničarjev" je glavni sodnik Mike Dean izključil zaradi domnevno nasilnega obnašanja, potem ko naj bi po dolgem prerivanju in prerekanju brcnil Diega Costo.

Derbi dveh velikih londonskih tekmecev je poleg zmage modrih (2:0) zaznamovala izključitev nekdanjega člana Villarreala, ki je po besednem dvoboju z rojakom Costo rahlo brcnil napadalca Chelseaja, glavni sodnik Dean pa mu je nekaj sekund po prvem rumenem kartonu zaradi medsebojnega odrivanja (kaznovan je bil tudi Costa) pokazal direkten rdeči karton. Dean kljub hudim kritikam svoje predstave, številni menijo, da bi moral izključiti tudi nekdanjega člana Atlético Madrida, ne bo kazensko počival, saj bo vodil že sobotno tekmo med West Ham Unitedom in Norwich Cityjem v Premier League.

Izkušeni delivec pravice ni opazil, da je Costa dvakrat zaporedoma močno udaril v obraz branilca gostov Laurenta Koscielnyja, medtem ko je nekaj sekund kasneje namesto brazilskega provokatorja izključil Gabriela, ki je tudi sam reagiral povsem nezrelo. Costa bi lahko bil izključen tudi v drugem polčasu, ko je zamahnil proti Alexu Oxladu-Chamberlainu, Arsenal pa je obračun za nameček končal še brez izključenega kapetana Santija Cazorle, ki je dobil drugi rumeni karton za štart nad rojakom Cescom Fàbregasom.

Costa je sicer bil v postopku zaradi nasilnega obnašanja pri FA, Gabrielu pa grozi kazen zaradi neprimernega obnašanja. Tako Chelsea kot Arsenal sta zaradi dejstva, da so njuni nogometaši "noreli", prav tako v postopku.

Deanovo predstavo je trener Arsenala Arsène Wenger jasno in glasno kritiziral po tekmi, spletna peticija "Preprečimo Miku Deanu, da sodi še kakšno tekmo Arsenala" pa je do torka zjutraj zbrala že 82.000 podpisnikov. Toda Dean bo v soboto sodil na Upton Parku, pomagala pa mu bosta pomočnika Simon Long in Stuart Burt, ki sta prav tako službovala na Stamford Bridgu.

Wenger je o sodniški predstavi po porazu z 2:0 povedal: "Rekel vam bom nekaj - če sem jaz sodnik in sodim Diegu Costi, potem ne bi hitro izključil tistega, ki bi se nanj odzval, ker veš, da je bil dobro sprovociran. Opozarjamo jih, da naj se ne vmešavajo, jaz pa Gabriela ne razumem, ker je ponavadi videti kot miren fantič. Toda moraš biti nad tem. To je včasih del igre. Biti profesionalen je, po mojem mnenju to, da se s tem spopadeš. Lahko mi pljuneš v obraz, če pa se to zgodi v igri, potem se ne bom odzval. Tega izven same tekme ne zagotavljam. Želim reči, da mora biti želja po zmagi nad vsem tem."

Costa brez treh tekme

Brez kazni pa jo ni odnesel Costa, 26-letnik bo moral počivati na naslednjih treh tekmah - najprej v ligaškem pokalu proti Walsallu, v Premier League pa bo izpustil preizkušnji proti Southamptonu in Aston Villi.

"Obtožnico FA proti Diegu Costi za nasilno obnašanje sodniki niso podali, toda ujeli so ga videoposnetki, po ogledu katerih je neodvisna komisija obtožbe spoznala za točne," se je glasilo sporočilo FA, v njem pa je zapisano še: "Chelseajev napadalec bo zato odslužil standardno kazen treh tekem prepovedi igranja, ki takoj stopi v veljavo. Obtožbe, ki jih je igralec zanikal, se nanašajo na incident z Arsenalovim Laurentom Koscielnyjem v 43. minuti sobotne tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.