Šport > Nogomet
74 ogledov

Covid-19 prekrižal Zajca, Vetrih zamenjal klub

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Epa
Izbrana vrsta Slovenije v naslednjih dveh tednih čakajo tri tekme.

Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc bo moral izpustiti naslednjo reprezentančno akcijo, v kateri Slovenijo čaka domača prijateljska tekma s San Marinom ter gostovanji na Kosovem in v Moldaviji v Ligi narodov, saj je bil pozitiven na novi koronavirus, so potrdili pri Nogometni zvezi Slovenije.

"Miha Zajc bo izpustil oktobrske tekme slovenske nogometne reprezentance. Reprezentant je namreč med nogometaši italijanske Genoe, ki so pozitivni na covid-19. Zajc znakov okužbe ne kaže in se počuti dobro, predvidoma pa bo naslednjih štirinajst dni preživel v izolaciji," so na družbenih omrežjih zapisali pri NZS.

Slovenija bo s San Marinom igrala 7. oktobra v Stožicah, 11. oktobra na Kosovem in 14. oktobra v Moldaviji.

Slovenski nogometni reprezentant Amedej Vetrih je zamenjal delodajalca. Dosedanji vezist prvoligaša Rizespora ostaja v elitni turški ligi, le da bo v prihodnje nosil dres Gaziantepa, so potrdili pri slednjem. Gaziantep je po treh krogih turškega prvenstva z dvema točkama na 15. mestu med 21 klubi.

Tridesetletni Vetrih, ki je tudi na seznamu reprezentančnega selektorja Matjaža Keka za tekme s San Marinom, Kosovom in Moldavijo, je kariero začel pri Gorici, nato pa nosil tudi dresa Brd in Domžal.

Seznam Slovenije za prihajajoče tekme:

Vratarji: Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje)

Branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencváros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec), Mario Jurčević (Osijek)

Vezisti: Jasmin Kurtić (Parma), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Rajko Rep (Hartberg), Nino Kouter (Mura), Sandi Lovrić (Lugano), Dejan Petrović (Rapid Dunaj), David Tijanić (Rakow)

Napadalci: Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza), Blaž Kramer (Zürich)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice