Šport > Nogomet
264 ogledov

Poglejte Ronaldov spektakularni 100. reprezentančni zadetek

cristiano ronaldo Epa
Cristiano Ronaldo je postal šele drugi nogometaš v zgodovini, ki je dosegel 100 golov za reprezentanco.

Portugalska je v drugem krogu lige narodov na krilih Cristiana Ronalda premagala Švedsko (0:2). Napadalec Juventusa je dosegel oba zadetka njegovega moštva in spotoma poskrbel za nov mejnik.

Izkušeni Portugalec je po tem, ko je moral prvo slavje proti Hrvaški spremljati zgolj s tribun zaradi čebeljega pika, v torek prispeval ključen delež k zmagi na Švedskem. Prvi gol, dosežen s prostega strela, je bil njegov stoti za izbrano vrsto.

S tem je postal prvi Evropejec s tovrstnim dosežkom ter drugi na svetu s tem mejnikom. Zdaj je pred njim s 109 zadetki le še Iranec Ali Daei (149 nastopov). V 72. minuti je 35-letnik podvojil prednost Portugalcev in s tem postavil končni izid.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa
Ronaldo ima pri 35 letih 165 nastopov za reprezentanco, 101 zadetek in 40 asistenc. Deset zadetkov je dosegel s prostih strelov, sicer pa 55 z desnico, 24 z glavo in 22 z levico.

"Vesel sem rekorda, a tudi zaradi naše zmage. Izpolnili smo oba cilja, ki smo si ju zadali pred gostovanjem na Švedskem," je dejal zvezdnik Juventusa, ki zdaj lovi Daeija.

"Gremo korak za korakom. Nisem obseden z rekordi, ker mislim, da ti pridejo nekako po naravni poti," je dejal Ronaldo, ki je za Portugalsko debitiral leta 2003 z 18 leti na tekmi s Kazahstanom, prvi gol pa je dosegel na evropskem prvenstvu 2004 ob porazu v skupini proti poznejšemu prvaku Grčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice