Šport > Nogomet
21 ogledov

CR7: ''O pogodbi ne bom več govoril''

cristiano ronaldo Reuters
Nogometaš madridskega Reala Cristiano Ronaldo je na tiskovni konferenci po treningu ekipe spregovoril o številnih perečih temah. Portugalec se je dotaknil krize, v kateri se je znašel beli balet, medtem ko ni hotel razpravljati o podaljšanju pogodbe z aktualnimi španskimi prvaki.

Cristiano Ronaldo je na tiskovni konferenci po treningu Real Madrida razkril svoja pričakovanja v letu 2013. ''Počutim se dobro in verjamem, da bo letošnje leto še boljše kot lansko. Počutim se kot doma in upam, da bom lahko dal vse od sebe in še izboljšal svojo igro,'' je povedal 27-letnik, ki pa ni bil tako zgovoren ob vprašanju na temo pogodbe s svojim trenutnim delodajalcem. ''O tem se je že veliko govorilo in o svoji pogodbi ne bom več govoril. Zame je najbolj pomembno, da zmagamo na naslednjih tekmah. Borimo se za ligo, pokal in ligo prvakov. Pogodba ni pomembna, dokler ni to za nami. Pomembno je, da držimo skupaj,'' je povedal Ronaldo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Portugalec se je z namigovanjem o odhodu iz Madrida znašel na nasprotnih bregovih z Realovimi navijači. ''Trenutno je moj odnos z navijači dober, na in izven igrišča. Izkazujejo mi veliko podpore, zato sem vesel in jim poskušam povrniti na najboljši možen način, in to je z dobro igro,'' je dejal Ronaldo, ki naj bi bil z eno nogo že nazaj pri Manchester Unitedu. ''To je ekipa, ki je imela veliko vlogo v moji karieri. Ljudje me dobro poznajo in vem, da je v njihovem srcu prostor zame. Toda zdaj igram za Real Madrid,'' je na govorice o prestopu na Old Trafford odgovoril Portugalec.

Madridčani imajo v točkovanju španskega prvenstva ogromnih 16 točk zaostanka za Barcelono in devet za drugouvrščenim Atléticom. Trenja znotraj ekipe so bila v zadnjih tednih vseskozi prisotna, na udaru pa se je znašel tudi José Mourinho. ''Težko je, kadar vrhunska ekipa ne igra dobro. Prisotna so trenja in igralci to občutijo. Takšno je življenje, takšen je nogomet in skupaj se moram soočiti s tem. V življenju ni nič lahko,'' je povedal Ronaldo. Kaj pa Mourinho? ''Nisem prepričan. Odvisno od situacije v klubu. Osebno bi bil zelo vesel, če ostane, saj je pravi trener za to nalogo. Mislim, da bo ostal, vendar se vsak sam odloča o svoji prihodnosti.''

iker casillas | Avtor: EPA EPA
Mourinho je za tekmo španske nogomete lige med Realom in Málago na klopi pustil vratarja Ikerja Casillasa, galaktiki pa so obračun izgubili (2:3). ''V nogometu me nič ne more presenetiti. Iker je v dobri formi, tako kot Adán in Jesús. Njegova zamenjava je tehnična odločitev, ki jo moram spoštovati. Trener je glavni in odloča, njegove odločitve pa je treba upoštevati,'' meni Ronaldo in dodaja: ''Potrebno je priznati, da nismo v najboljši formi, vendar se bomo soočili s tem. Trdo delamo in zagotovo se nam obetajo boljši časi.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.