Šport > Nogomet
17 ogledov

Capello: Nihče ni večji kot Real Madrid

Fabio Capello se, kot sam pravi, z žrebom ne obremenjuje preveč. (Foto: Action I Žurnal24 main
Ruski selektor in nekdanji trener Madrida Fabio Capello je zatrdil, da noben posameznik, ki je del kolektiva, ne more biti večji in pomembnejši od kluba iz španske prestolnice.

Odkar je Málaga premagala Real Madrid (3:2) v La Ligi in je na omenjeni tekmi v vratih španskih prvakov stal Antonio Adán namesto Ikerja Casillasa, so se že prej močno prisotne debate okrog sloga vodenja Joséja Mourinha še bolj razvnele. Svoje mnenje o situaciji je povedal tudi nekdanji trener "Los Blancos" Fabio Capello.

Nekdanji trener Madrida, Rome, Milana in angleške reprezentance je zatrdil, da je Real Madrid večji in pomembnejši od vseh posameznikov, ki sestavljajo kolektiv kraljevega kluba. Nekaj več veljave pripisuje le nekdanjemu predsedniku vikingov Santiagu Bernabeuu (po njem je imenovan tudi stadion v Madridu) in igralski legendi Alfredu Di Stefanu.

"Ko igraš ali treniraš v Madridu, se moraš zavedati, da je bilo pred tabo in bo ostalo za tabo – ko bodo že vsi pozabljeni – le eno ime: Real Madrid. Nad trenerjem in igralci so Madrid in njegovi navijači," je dejal ruski selektor. "Edina, ki kot posameznika odstopata, sta Santiago Bernabeu in Alfredo Di Stefano. Zadnji je bil velik kot igralec in kot trener," je nadaljeval Italijan.

Capello, ki slovi kot zelo strog trener, je o odločitvi Mourinha, da na klopi pusti Casillasa, povedal naslednje: "Vsi nogometaši so lahko srečni, saj imajo za službo nekaj, kar imajo najraje na svetu. Kot trener zahtevam le spoštovanje, sodelovanje in disciplino. Nekateri igralci so jezni, ko jih zamenjam, a jim poskušam razložiti, da sem to storil v korist ekipe. Jeza ne pomaga. Ni pomembno le to, kar se vidi na igrišču, ampak tudi vedenje in odnos do ekipe," je zaključil "don Fabio".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.