Šport > Nogomet
23 ogledov

Cristiano: "Moraš biti ponosen"

Cristiano Ronaldo Portugalska Izrael kvalifikacije za SP EPA
Zvezdnik Reala nima problema, ker mora na ramenih nositi glavno breme pričakovanj tako pri madridskem Realu, kot v portugalski reprezentanci.

V letošnji sezoni je Cristiano Ronaldo za Real Madrid skupno zabil že 27 zadetkov, 18 v La Ligi, 9 pa v Ligi prvakov. Z izjemnim "hat-trickom" v dodatnih kvalifikacijah proti Švedski je Portugalski tudi izdatno pomagal do uvrstitve na svetovno prvenstvo. Nekdanji član Manchester Uniteda je za AS povedal, da ga pritisk ne moti.

"Moraš biti ponosen na to (da se od tebe veliko pričakuje, op. a.) in se osredotočiti na svoje delo. Včasih mi življenje s pritiskom ustreza. Težko bo izpolniti vse tekmovalne cilje v letu 2014, a se bom maksimalno potrudil. Če ne poskusiš, potem ne moreš uspeti," je za španski medij dejal popularni CR7.

Na mundialu prednost

28-letni velemojster je v letu 2013 za klub in reprezentanco dosegel 69 zadetkov, a je odločen, da bo prihajajoče leto še bolj učinkovit. "Tako kot vsako leto bo težko narediti napredek, a naslednje leto bo še boljše."

S Portugalsko se bo Cristiano meril tudi na SP v Braziliji, kjer bo ekipa s Pirenejskega polotoka igrala v težki skupini z Gano, Združenimi državami Amerike in Nemčijo. "Portugalska ni favorit v skupini in to je za nas na nek način prednost," je glede mundiala dodal Ronaldo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.