Šport > Nogomet
13 ogledov

Več golov kot Messi in Ribéry skupaj

cristiano ronaldo Reuters
Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je najučinkovitejši nogometaš leta 2013, v katerem je dosegel kar 69 golov, več kot Lionel Messi (45) in Franck Ribéry (23) skupaj.

Cristiano Ronaldo je daleč najboljši napadalec leta 2013, če sodimo le po številu doseženih zadetkov. Portugalski reprezentant je zabil kar 69 golov, s čimer je za šest zadetkov izboljšal svoj dosedanji rekord. Najbolj se mu je približal Zlatan Ibrahimović (47), sledijo pa Lionel Messi (45), Luis Suárez (42) in Edinson Cavani (41).

Ronaldo je zbral 38 ligaških golov, 15 v Ligi prvakov in šest v španskem pokalu. Za nameček je prispeval 10 golov za portugalsko reprezentanco, ki jo je z zmago proti Švedski popeljal na SP 2014 v Braziliji.

Ronaldo ima z 69 zadetki lepe možnosti za osvojitev zlate žoge (Ballon d'Or), saj je dosegel več golov kot Messi in Ribéry skupaj. Napadalec Barcelone v zadnjih tednih ni igral, saj še vedno okreva po poškodbi stegenske mišice, medtem ko v Ribéryjevo zmago verjamejo le redki, vključno z nogometašem Reala Fábiom Coentrãom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.