Šport > Nogomet
36 ogledov

Cristiano Ronaldo ne bo vesel

real madrid barcelona ronaldo messi EPA
Pri sloviti španski Marci so objavili seznam desetih najboljših nogometašev.

Pri velikem španskem športnem mediju Marci so sestavili seznam desetih najboljših nogometašev v letu 2015. Po njihovem mnenju so dominirali nogometaši Barcelone, osvojili so prva štiri mesta, nekoliko presenetljivo pa se je šele pri repu seznama znašel prvi zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo.

Pri Marci so za najboljšega v tem letu izbrali Lionela Messija, med prvo četverico pa so se po vrsti uvrstili še Argentinčevi soigralci pri katalonskem velikanu - Neymar, Luis Suarez in Andres Iniesta. Njihov veliki tekmec Ronaldo je zasedel šele osmo mesto, nekoliko presenetljivo pa je tudi dejstvo, da na lestvici ni nobenega nogometaša iz Premier League.

Pred Portugalca so se sicer uvrstili še napadalec Bayerna Robert Lewandowski ter še en par iz Barcelone, ki ga sestavljata vezist Sergio Busquets in vratar Claudio Bravo. Top 10 najboljših v letu 2010 zaključujeta še francoska reprezentanta Antoine Grizmann (Atletico Madrid) in Paul Pogba (Juventus).

Iličić 74. igralec sveta

S podobno lestvico so se poigrali tudi pri SkySports, kjer so naredili seznam dolg kar 100 imen in nanj uvrstili tudi Josipa ličića na 74. mestu. "Iličić je sezono 2014/15 končal na delitvi prvega mesta strelcev pri Fiorentini, v tej sezoni pa je na 11 tekmah dosegel sedem zadekov, klub pa se z Interjem bori za prvo mesto v Serie A," so Britanci zapisali ob uvrstitvi slovenskega nogometaša na lestvico.

Tudi pri SkySports je prvo mesto zasedel Messi, drugega pa Neymar. Na tretje se je uvrstil Zlatan Ibrahimović (PSG), do desetega mesta pa mu sledijo James Rodriguez (Real Madrid), Ronaldo, Suarez, Riyad Mahrez (Leicester City), Mesut Özil (Arsenal), Nolito (Celta Vigo) in Alexis Sanchez (Arsenal).

Od nogometašev, ki so se pri Marci uvrstili med deseterico najboljših, je Lewandowski 18., Pogba 28., Griezmann 49., Busquets in Bravo pa nista prišla na seznam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.