Šport > Nogomet
524 ogledov

Današnja tekma bo prav posebna za Messija

Lionel Messi Epa
Argentinski napadalec bo v osmini finala SP v Katarju odigral svojo 1000. profesionalno tekmo.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi bo danes v osmini finala SP v Katarju danes proti Avstraliji zaigral na zanj jubilejni 1000. tekmi v članski kategoriji, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Zdaj 35-letni nogometaš je v članski kategoriji debitiral 16. oktobra 2004 v dresu Barcelone proti mestnemu tekmecu Espanyolu. S 17 leti je takrat vstopil v končnici in odigral zadnjih osem minut.

V dresu Barcelone je Messi nato nastopil na 778 uradnih tekmah, kamor se je iz argentinskega Rosaria preselil že pri 13 letih. Skupaj je za Katalonce dosegel tudi 672 golov in se z njimi veselil 35 različnih klubskih naslovov.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Klubsko kariero je Messi nato nadaljeval pri pariškem PSG, za katerega je na doslej 53 tekmah dosegel 23 golov in s Parižani osvojil dva naslova.

Reprezentančno kariero je Messi začel 17. avgusta 2005. Tudi ta tekma se je zapisala v anale. Proti Madžarom je vstopil v igro v 64. minuti, a bil na terenu manj kot 60 sekund, saj je po hitrem prekršku prejel rdeči karton.

Sledilo je 167 tekem in 93 reprezentančnih golov. Na svetovnih prvenstvih Messi je za Argentino doslej odigral tudi 22 tekem in večni na lestvici za eno tekmo prehitel slavnega Diega Armanda Maradono. Oba pa sta doslej na SP dosegla po osem reprezentančnih golov. A pri Messiju velja dodati, da na tekmah na izpadanje na SP še ni zadel.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice