Šport > Nogomet
1393 ogledov

Sodniška legenda o razlogih za (pre)dolge dodatke

Pierluigi Collina Epa
Nova priporočila so pripomogla k povečanju časa za igro, pojasnjuje legendarni Pierluigi Collina.

Predsednik sodniškega odbora pri Mednarodni nogometni zvezi Fifi, Italijan Pierluigi Collina, je v pogovoru za spletno stran krovne zveze pojasnil, da so daljši sodniški dodatki na tekmah svetovnega prvenstva v Katarju posledica želje gledalcev po večji količini nogometa, ne pa zavlačevanja igre.

Nekdanji sodnik je dodal, da so nova priporočila pripomogla povečanju časa za igro, ki zdaj v povprečju na SP v Katarju traja približno 60 minut.

Messi in Lewandowski Zaiskrilo se je Šport Messi o incidentu z Lewandowskim: "Naučili so me ..."

"Ljudje želijo gledati nogomet, več nogometa. Od nas že leta zahtevajo, da nekaj ukrenemo glede tega," je dejal Collina in pojasnil: "tekma, ki ima manj kot 50 minut aktivnega igranja, je nekaj, kar prihaja iz davne preteklosti. Zaradi tega smo že na SP v Rusiji 2018 od sodnikov zahtevali, da natančneje izračunajo dodatne minute po koncu vsakega polčasa. To priporočilo je tudi v Katarju s ciljem, da ponudimo čim več aktivnega igranja."

Pierluigi Collina | Avtor: Epa Epa

Največ tega aktivnega igranja je bilo na tekmi Francija - Avstralija, in sicer 67 minut in 30 sekund, sodniški dodatki pa so se podaljšali na deset minut.

Pri računanju časa so sodnikom naročili, da je treba specifične prekinitve natančno določiti, posebej časovni razpon za poškodbe. Collina je dejal, da je velikokrat za poškodbe potrebna več kot minuta in je to treba upoštevati v dodatku.

Menjave, pregledi z Varom in proslavljanje zadetkov so drugi dejavniki, ki pripomorejo k izgubi časa, tega pa zdaj nadomeščajo. "Povratne informacije so pozitivne, posebej od občinstva na stadionih," je dejal 62-letnik.

Grozljivka za elf Šport Nemčija v šoku: "Tega od Španije nismo pričakovali" Roberto Martinez Klavrn konec Šport Selektor oznanil slovo: "Ne morem več nadaljevati"

Povedal je, da ni bilo nikakršnih negativnih reakcij ljudi, s katerimi se je srečal, in dodal, da je gledalcem pomembno ponuditi dobro predstavo in dobro zabavo.

"Če se ozremo na Rusijo 2018, takrat je bil čas dodatka šest minut in pol. A tam je bilo možnih največ šest menjav, zdaj jih je deset. Če to prilagodimo s štirimi dodatnimi menjavami, ki so zdaj v Katarju, lahko dodamo dodatno minuto. Tako smo s sedmih minut in pol prišli na deset minut, kar ni neka dramatična sprememba," je še povedal Collina in zaključil, da jim vse to da možnost, da ponudijo 59 minut aktivne igre.

Komentarjev 1
  • Skias 10:33 06.december 2022.

    Glede na to kako dobro so plačani tile igralci ima prav. Naj ne delajo takih prekinipa ne bo takih podaljškov.