Šport > Nogomet
264 ogledov

Selektor oznanil slovo: "Ne morem več nadaljevati"

Roberto Martinez Epa
Belgijski selektor je po izpadu v predtekmovanju SP v Katarju napovedal slovo od reprezentance.

Selektor belgijske nogometne reprezentance Roberto Martinez ne bo več selektor rdečih vragov. Ti so po neodločenem izidu 0:0 s Hrvaško v zadnjem krogu predtekmovanja izpadli s svetovnega prvenstva v Katarju, španski strokovnjak pa je po tem dejal, da je bila to njegova zadnja tekma na klopi Belgije.

"To je bila moja zadnja tekma z belgijsko reprezentanco. Ne morem več nadaljevati," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na novinarski konferenci po tekmi dejal Martinez in dodal: "Čas je, da sprejmem dejstvo, da je bila to zadnja tekma."

Roberto Martinez | Avtor: Epa Epa

Devetinštiridesetletni Martinez je Belgijo prevzel leta 2016, nasledil je Marca Wilmotsa, in v tem času vodil njeno novo "zlato generacijo" na čelu s Kevinom De Bruynejem, Edenom Hazardom, Romelujem Lukakujem in druščino, z njo pa je na reprezentančni ravni največji uspeh dosegel na mundialu 2018 v Rusiji, kjer so Belgijci osvojili tretje mesto. To je doslej najboljši belgijski dosežek na SP v zgodovini.

"Prestavljate si lahko, da sem imel po tistem tretjem mestu veliko ponudb, toda želel sem ostati lojalen in dokončati svoje pogodbene obveznosti. Zdaj pa je te avanture konec. Moja odločitev pa ni povezana z izpadom v skupinskem delu," pa je še nemška tiskovna agencija dpa navedla Martineza.

Pred službo v Belgiji je Martinez deloval na klubski ravni, bil je trener otoških klubov Swansea City (2007-2009), Wigan Athletic (2009-2013) in Everton (2013-2016).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice