Šport > Nogomet
18 ogledov

De Boer: "Milan je zmagal z antinogometom"

De Boer Ajax Barcelona Liga prvakov Amsterdam Arena EPA
Ne le pri Napoliju, tudi pri Ajaxu so imeli razloge za pritoževanje nad razpletom skupinskega dela Lige prvakov.

Moštvo slovenskega reprezentanta Valterja Birse, italijanski velikan AC Milan, se je stežka uvrstilo v izločilne boje Lige prvakov. Rdeče-črnim je na njihovem San Siru zadostoval že remi proti Ajaxu, ki so ga dosegli s skrajno zaprto igro in zavlačevanjem, po izključitvi Riccarda Montoliva sredi prvega polčasa so se domači osredotočili le še na obrambo in krajo časa. Trener Ajaxa Frank de Boer izida 0:0 seveda ni sprejel z navdušenjem.

"Na dveh tekmah proti Milanu smo si zaslužili precej več. Zmagal je antinogomet. Težko je premagati Milan, tudi ko ima igralca manj. Ko jih je bilo 11, so še želeli igrati, ko so ostali z deseterico, pa ne več," je po tekmi povedal de Boer.

De Boer: "Ne vem, koliko predložkov"

"Vse so naredili, da bi ostalo 0:0. To je njihova pravica, a obenem nas to frustrira. Sodnik bi moral za več časa podaljšati srečanje, saj so Italijani včasih potrebovali celo minuto, da so izvedli prekinitev. Dali smo vse, a žoga preprosto ni hotela v gol. Sploh ne vem, koliko predložkov smo poslali," je še naprej bentil nekdanji nogometaš Barcelone, ki je za svoje varovance našel lepe besede.

"Ponosen sem na svojo ekipo. Mislim, da smo pokazali, da se Ajax ne bo nikomur klanjal. Tudi mi bi lahko bili med elitno šestnajsterico," je svoje fante pohvalil nekdanji odlični branilec.

Allegri: "Zasluženo v 1/8 finala"

Trener Rossonerov Massimiliano Allegri je situacijo seveda videl povsem drugače, čeprav je Milan uspel dobiti le dve tekmi, obe proti Celticu.

"Vsem je odleglo, dosegli smo naš prvi cilj sezone. To je pomembno zame, za klub in navijače. Zaslužili smo si uvrstitev v osmino finala, ker smo v skupini odigrali šest dobrih tekem. Sedaj moramo to prenesti še na domače prvenstvo," je dejal Allegri.

Komentarjev 1
  • astibo8020 15:07 12.december 2013.

    Za Italijane velja, da cilj opravičuje vsa sredstva. Se pa strinjam, da takšne antipropagande nogometa že dolgo nisem gledal.