Šport > Nogomet
648 ogledov

Debakel na Copi Americi, tega ni pričakoval nihče

messi tribuna Twitter
V Braziliji pravkar poteka 46. južnoameriško prvenstvo, organizatorji pa se soočajo s pomanjkanjem navijaškega zanimanja.

Prazne tribune so zaznamovale uvodne tekme južnoameriške nogometnega prvenstva v Braziliji. Čeprav gre za državo, ki živi in diha za nogomet, pa organizatorjem na stadione ne uspe privabiti niti domačih navijačev.

Alarm se je prižgal že na uvodni tekmi med gostiteljico prvenstva in Bolivijo, katero si je ogledalo 46.000 ljudi, praznih pa je ostalo kar 22.000 sedežev. Glavni razlog za pomanjkanje obiska so previsoke cene vstopnic in slaba ekonomska situacija v državi.

Povprečna cena vstopnice za ogled tekme med Brazilijo in Bolivijo je znašala 125 dolarjev, kar je polovica minimalna plače v državi z več 13 milijoni brezposelnih prebivalcev.

"Težava ni v tem, da ljudje ne bi želelli na tekme," je prepričan novinar brazilske TV Globo Luis Roberto, ki glavni razlog vidi v tem, da tudi najcenejše vstopnice stanejo za tamkajšnje razmere zelo visokih 30 ameriških dolarjev.

prazne tribune | Avtor: Epa Epa

Zaskrbljujoče stanje

Na stadionu Arena do Gremio s kapaciteto 60.000 ljudi si je tekmo med Perujem in Venezuelo ogledalo le 11.000 gledalcev. 

Stadiona Fonte Nova ni mogla napolniti niti Argentina z Lionelom Messijem, od 50.000 vstopnic so jih prodali 35.000, čeprav so prireditelji pred nekaj časa  trdili, da je tekma razprodana.

Tekmo med Katarjem in Paragvajem si je ogledalo manj kot 20.000 gledalcev, in to kljub destvu, da so 4000 vstopnic razdelili otrokom. Reprezentanci sta se sicer merili na stadionu, ki sprejme vsaj štirikrat toliko obiskovalcev.

"Zaskrbljeni smo, seveda nas skrbi," je priznal predsednik južnoameriške nogometne zveze Alejandro Dominguez, nato pa optimistično dodal: "Verjamem, da se bo tekom turnirja obisk povečal."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.