Šport > Nogomet
60 ogledov

Debitantski zadetek bi v hipu zamenjal za zmago

mitch apau
Branilec je na večnem derbiju dokazal, da zna dosegati gole.

Nizozemski nogometaš Mitch Apau, ki je med zimskim prestopnim rokom okrepil ljubljansko Olimpijo, je na tekmi 25. kroga, v katerem je vodilna ekipa prvenstva v Stožicah gostila večne tekmece iz Maribora, zabil svoj prvi zadetek za zmaje.

Issah Abass Olimpija Ljubljana Mandarić razkril Šport Koga so pri Juventusu opazovali v Stožicah?

Olimpija je povedla v 69. minuti in zdelo se je, da bo Mariboru pobegnila na neulovljivih 13 točk razlike, a je v 82. minuti za znižanje poskrbel Luka Zahović in tako aktualnemu prvaku vrnil nekaj upanja za preobrat na vrhu lestvice, kjer imajo zeleni še naprej deset točk več od vijoličastih.

"Na koncu smo se morali zadovoljiti s točko. Lahko živimo s točko, ampak mislim, da smo izgubili dve, ne pa osvojili ene. Bili smo boljši nasprotnik, a bili kaznovani, ker nismo odločili tekmo. Lahko bi zmagali," je za klubsko spletno stran povedal strelec edinega gola za Olimpijo.

Darko Milanič Spartak Maribor Po tekmi Šport Milanič dobil vprašanje, ki ga ni želel slišati

"Sploh v prvem polčasu smo povsem kontrolirali tekmo. Pritiskali smo na njihovi polovici, vse "druge žoge" so bile naše. Nasprotnik  se je držal nazaj in nismo mu dovolili prehoda v napad," je dodal Apau.

Čeprav je dosegel prvi gol v dresu Olimpije, in to kar na eni najpomembnejših tekem sezone, pa bi zadetek nemudoma zamenjal za tri točke. "Občutek je lep, jasno. Ko zadeneš pred toliko ljudmi, je poseben občutek. Še lepše pa bi bilo, če bi zmagali. Ta gol bi takoj zamenjal za zmago," je povedal branilec.

večni derbi Olimpija Maribor Stožice Tudi tujce zanima Šport V Mariboru se norčujejo iz navijačev Olimpije

Ljubljančani ne bodo imeli veliko časa za počitek, že v sredo jih čaka pokalna tekma s Celjani. "Znova nas čaka natrpan urnik. Tudi pokal je sila pomembno tekmovanje, zato se moramo spočiti, kolikor se da, potem pa odigrati na novo zmago," je sklenil Apau.

večni derbi Olimpija Maribor Stožice Večni derbi Šport Olimpija koraka proti naslovu, Zahović ohranil upanje za Maribor
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.