Šport > Nogomet
1239 ogledov

Domžale še devetič, neverjeten scenarij v Celju

stadion Gubec Facebook Domžale so odločilni gol v Krškem zabile v zadnjih minutah.
V soboto popoldne sta bili odigrani dve tekmi v okviru 25. kola elitne slovenske nogometne lige.

Domžalčani so v Krškem prišli že do devete zaporedne zmage (1:2). To jim je v končnici tekme prinesel Nermin Hodžić. S 14. zmago so se Domžalčani le še utrdili na tretjem mestu, za drugouvrščenim Mariborom pa zaostajajo za dve točki. Krčani, ki so igrali brez kaznovanega Tonćija Mujana, so doživeli 11. poraz in ostajajo sedmi.

Miljan Škrbić NK Krško Predsednik Šport "Zmaga proti Mariboru je nagrada"

Tekma se je za domače začela izvrstno, saj so povedli že v drugi minuti, ko je s prostega strela s približno 30 metrov zadel Leo Ejup, potem ko je žogo po tleh poslal v mrežo. Nato pa je bila pobuda večinoma na strani Domžal, ki so tudi precej več poskušale s streli. Izbranci Simona Rožmana so izenačili že v sedmi minuti. Marko Zalokar je nespametno izbil žogo in jo nato skušal ujeti, a ga je prehitel Dario Melnjak. Tega je krški vratar zrušil, zaradi česar je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo unovčil Senijad Ibričić. V 19. minuti so imeli gosti na voljo indirektni prosti strel s šestih metrov, a se ni izšlo po njihovih željah, saj je Agim Ibraimi zadel soigralca Zenija Husmanija. Sedem minut pozneje je do strela v kazenskem prostoru prišel tudi Amedej Vetrih, a je bil njegov poskus iz prve nekoliko prešibek, da bi Zalokarju povzročil težave.

V drugem polčasu si ekipi dolgo nista priigrali kakšne resnejše akcije, še naprej pa so bili več pri žogi Domžalčani. Ti so v 65. minuti poskrbeli za nekaj razburjenja, ko je močno z desne strani sprožil Lovro Bizjak, Zalokar pa je bil dobro postavljen. Po 75. minuti so Krčani nekajkrat zaporedoma prišli do strelov, ki pa so bili zelo nenatančni, v 83. minuti pa je na drugi strani za malenkost zgrešil Ibričić s prostega strela z roba kazenskega prostora. Oboji so zapravili še nekaj polpriložnosti, v 89. minuti pa so gosti dosegli zmagoviti gol, potem ko je Nermin Hodžić zadel s 15 metrov.

večni derbi Olimpija Maribor Stožice Večni derbi Šport Olimpija koraka proti naslovu, Zahović ohranil upanje za Maribor

Arena Z'dežele | Avtor: Facebook Facebook

Ankarančani so bili v Celju na dobri poti k dobremu izidu, mogoče celo zmagi, saj so vodili po prvem polčasu. V drugem pa so prejeli kar tri rdeče kartone, kar so domačini znali izkoristiti in so tekmo obrnili v svoj prid (7:1). Po 24 tekmah imajo na petem mestu točko manj kot četrtouvrščeni Velenjčani, ki imajo tekmo manj. Ankaran po 15. porazu ostaja zadnji.

Prvi polčas so dobili Ankarančani, ki so bili sicer v posesti žoge podrejeni, a bili zato malce konkretnejši kot Celjani. Že v deseti minuti so gosti z Obale tudi povedli, potem ko je Čazim Suljić podal iz kota, z glavo pa je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Tim Vodeb. Izbranci Vlada Badžima so so pozneje priigrali še dve polpriložnosti, eno v 25. minuti, ko je bil z glavo nenatančen Vedran Gerc, drugo pa v 31. minuti, ko je mimo gola iz prve streljal Patrik Bordon. Celjani, ki so se sicer kar pogosto znašli v okolici ali v kazenskem prostoru Ankarančanov, a zadnje podaje niso našle pravih naslovnikov, so bili najnevarnejši v 19. minuti, ko je Tilen Pečnik izvedel prosti strel z leve strani, Dario Vizinger je meril z glavo iz bližine, izvrstno pa je posredoval Primož Bužan.

Ibrahim Arafat Mensah Prva Liga Šport Mensah s hat-trickom odločil tekmo v Kidričevem

V drugem polčasu so prvi zagrozili izbranci Dušana Kosića, Vizinger je prišel do strela v kazenskem prostoru, a zadel Aristotelesa Romera, malce pozneje pa je strel Rudija Požega Vancaša obranil Bužan. V 51. minuti so bili blizu novega zadetka gosti, ko je Gerc s strelom z glavo zadel prečko. Le malce zatem pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je Bordon zaradi simuliranja dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Ob tem je zapravil tudi zelo obetaven napad, ko sta bila dva Ankaranova nogometaša proti enemu celjskemu. Zgolj pet minut pozneje je Ankaran igral le še z devetimi, saj je Žan Humar kot zadnji podrl Jucieja Lupeto in si prislužil predčasen odhod v slačilnico. Sledil je prosti strel s približno 20 metrov, ki ga je izvrstno izvedel Luka Žinko, ko je po zunanji strani živega zidu žogo poslal v mrežo za 1:1.

Sledil je pričakovan pritisk Celjanov, ki so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, v 73. minuti pa je z roba kazenskega prostora zadel Požeg Vancaš in tako poskrbel za preobrat. Štiri minute zatem so Celjani vodili že s 3:1, ko je Čazim Suljić žogo nesrečno potisnil v lastno mrežo, potem ko jo je pred njim v bližini gola zgrešil Lupeta. V 80. minuti pa so izbranci Vlada Badžima ostali še brez Gerca, ki je z roko v obraz udaril Žinka in si tudi on prislužil rdeči karton. To je unovčil še Nino Pungaršek, ki je preigraval v kazenskem prostoru in za 4:1 zadel s približno osmih metrov. Isti igralec je z glavo malce pozneje zadel še za 5:1, na 6:1 je prav tako z glavo povišal Elvedin Džinić v 89. minuti, že v sodniškem dodatku pa je končni izid iz bližine postavil Fedor Predragović.

Prva liga TS, 25. kolo:

Olimpija Ljubljana - Maribor 1:1 (0:0)
Apau 69.; Zahović 82.

Krško - Domžale 1:2 (1:1)
Ejup 2.; Ibričić 7./11m; Hodžić 89.

Celje - Ankaran-Hrvatini 7:1 (0:1)
Žinko 60., Požeg Vancaš 73., Suljić 77/ag, Pungaršek 85., 86., Džinić 90., Predragović 93.; Vodeb 10.
RK: Bordon 53., Humar 58., Gerc 80. (vsi Ankaran).

Gorica - Rudar Velenje 1:1 (0:1)
Džuzdanović 52.; Šehić 45./11m

Aluminij - Triglav Kranj 3:1 (0:0)
Mensah 51., 83., 93.; Zec 79.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 59 točk (+1)
2. Maribor 49
3. Domžale 46 (-1)
4. Rudar Velenje 37 (-1)
5. Celje 36 
6. Gorica 28 
7. Krško 23 (-2)
8. Aluminij 21 
9. Triglav Kranj 15 (-1)
10. Ankaran-Hrvatini 13

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice