Šport > Nogomet
1073 ogledov

"Zmaga proti Mariboru je nagrada"

alen šćulac NK Krško Predsednik NK Krško Zoran Omerzu in novi trener Alen Šćulac (desno).
V Krškem želijo postati 'mali veliki klub'.

Nogometaši Krškega so v zadnjem odigranem kolu prvenstva v gosteh premagali Maribor z 2:0, s tem pa posredno povzročili dogodke, ki so zaznamovali zadnja dva tedna v slovenskem nogometu, vse skupaj pa se je končalo s suspenzom športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića.

Če je tekma v Ljudskem vrtu povzročila slabo voljo pri Mariboru, pa je za Krško pomenila lep preobrat. "Tekma proti Mariboru, na kateri smo dosegli zgodovinsko prvo zmago proti najuspešnejšemu slovenskemu nogometnemu klubu, je za vse, ki živimo za NK Krško, veliko priznanje in nagrada za vloženo delo ter trud. Ponosen sem na fante in trenerja, pokazali so res vrhunsko predstavo. Na prvih dveh tekmah proti Ankaranu in Rudarju se nam je poznal izostanek tekmovalnega ritma, zmanjkalo nam je tudi malce športne sreče. V Mariboru pa je bilo vse tako kot mora biti. Pozitivna energija je v moštvu prisotna že od priprav dalje in prav v Mariboru so fantje s pristopom, srčnostjo, taktično igro ter ravno pravšnjo mero sreče dosegli rezultat za zgodovino," je med reprezentančnim odmorom razmišljal predsednik krškega kluba Zoran Omerzu.

Olimpija Prva liga TS Šport Lahko delo za Olimpijo, v Mariboru minus deset

Presenetljivi uspeh pa Krčanov po njegovih besedah ne bo zanesel: "Kakšne posebne evforije v Krškem ni bilo, verjetno je temu botrovalo tudi poročanje športnih medijev o drugih zadevah ter reprezentančni premor. Ta zmaga je za naš klub, za Krško in celotno regijo Posavje zelo pomembna, saj pomeni velik korak k ohranitvi statusa prvoligaša in spremljanju prvoligaških obračunov na stadionu Matije Gubca tudi v naslednji sezoni. Kot sem že večkrat dejal, je obstanek v prvi ligi za klub izjemnega pomena, saj bomo doma vzgojenim igralcem tako omogočili možnost igranja v najmočnejši slovenski ligi."

Marko Zalokar, NK Krško | Avtor: Profimedias Profimedias
"Prepričevali so nas, da bo druga sezona v prvi slovenski nogometni ligi najtežja. Sedaj smo se prepričali, da je tretja še zahtevnejša. Izzivov nam ne manjka. Po polovici prvenstva smo imeli prvega strelca lige - Miljana Škrbića, še vedno pa imamo prvega podajalca v ligi – Tončija Mujana. Verjamem, da lahko oba z dobrimi predstavami v nadaljevanju prvenstva prvi mesti ubranita pred konkurenti in sta tudi statistično naša ključna moža. Ob koncu sezone želimo biti uvrščeni na mestu, ki zagotavlja mirne priprave na naslednjo sezono Prve lige TS."

alen šćulac Pohiteli Šport Slovenski prvoligaš že našel novega trenerja

Krško po dobrem startu v sezono v zadnjih kolih jesenskega dela ni osvojalo točk, po seriji slabših rezultatov pa je prišlo tudi do menjave trenerja. "Ob koncu prvega dela prvenstva smo imeli v NK Krško kar pestro, ostali smo brez trenerja Stipeta Balajića, odličnega strokovnjaka, v prvi vrsti pa odkritega, poštenega človeka. Vodenje članske ekipe je po njegovem odhodu prevzel Radovan Karanović, pomočnik glavnega trenerja in uspešno zaključil prvenstvo s pomembno zmago proti ekipi NK Celje. Prvenstvo se je predčasno končalo, vodstvo kluba pa je moralo poiskati novega trenerja. Med vsemi možnostmi smo se na koncu odločili in dogovorili z Alenom Šćulcem."

NK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kakšni so osnovni cilji, ki jih imate? "Glavna naloga vodstva je poskrbeti, da bo še naprej in čedalje bolj temelj kluba nogometna šola in z njo povezani mladi ter domači igralci, ki jim bo ponujeno dokazovanje v članski ekipi. Vse to je povezano z razvojem infrastrukture stadionskega kompleksa, saj smo v fazi, ko smo popolnili vse razpoložljive kapacitete. V nogometni šoli imamo 250 otrok, starih od 8 do 19 let. Pri razvoju naše nogometne šole smo prišli do točke, ko je korak naprej mogoč le pod pogojem, da se nadgradi obstoječo infrastrukturo na stadionskem kompleksu Matija Gubec. Nujna je zgraditev dodatnega igrišča z naravno travo, kar bo omogočalo nemoten trenažni proces za celotno skupino otrok v nogometni šoli, kakor tudi člansko ekipo. Tri mladinske selekcije NK Krško, U15, kadeti in mladinci, ki tekmujejo v 1. slovenski ligi, nujno potrebujejo celotno igrišče za kakovostne treninge, ki so jih sedaj prisiljeni opravljati na polovici pomožnega igrišča. Brez tega bomo obtičali na mestu in tako le še nazadovali v primerjavi z ostalimi najuspešnejšimi nogometnimi šolami v Sloveniji. Vsekakor pa je glavni izziv poletni prestopni rok, v katerem moramo speljati kakšen prestop našega igralca v večjo sredino, to je osnova za finančno stabilnost."

Dejan Rusič Bivši reprezentant Šport "Najbolj nenavadno v Savdski Arabiji"

Gradbeni stroji so sicer stadion zasedli že v času zimskega premora. "Pozimi smo izvedli sanacijo glavnega igrišča, na katerem so se navrtali drenažni kanali, ki sedaj omogočajo hitro odtekanje vode ob obsežnejših padavinah oz. taljenju snega. Tu nam je veliko pomagala Občina Krško. Naslednja pridobitev, na katero smo ponosni in za katero se tudi lahko zahvalimo občini, je nova slačilnica članske ekipe, ki je urejena po zgledu večjih klubov, igralcem pa omogoča nemoteno pripravo na tekmo in udobje po tekmi." 

Miljan Škrbić NK Krško | Avtor: NK Krško/Facebook NK Krško/Facebook

V klubu sicer pripravljajo tudi dolgoročno strategijo: "Res je, z željo, da 100. obletnico kluba leta 2022 dočakamo v kar najboljši kondiciji, smo naredili štiriletni razvojni program, v katerem smo začrtali aktivnosti, ki nas čakajo za dosego glavnega cilja - postati želimo ''mali veliki klub''. To pomeni, da iz majhnega lokalnega kluba, praktično novinca v prvi ligi, zgradimo uspešen, samozadosten klub, ki bo igral vidno vlogo v slovenskem nogometu. V klubu moramo ustvariti nova delovna mesta, brez katerih na tej stopnji ne more delovati. Organiziranost operativnih nalog, že omenjen razvoj infrastrukture, finančna stabilnost, strokovni kader in podpora marketinga so ključne naloge, ki so pred vodstvom kluba v prihodnje." 

NK Krško Krško do nazga Šport Krško do nazga

"Ustvarjamo pogoje za ustanovitev nogometne akademije, v Posavju imamo za to odlične pogoje, srednješolski center imamo tako v Krškem kot v Brežicah. Z vlaganjem v razvoj nogometne šole in delovanje članskega moštva želimo doseči, da bodo naši igralci konkurenčni v 1. slovenski nogometni ligi, najboljši pa zanimivi večjim klubom v Sloveniji in tujini, tako kot nam je enkrat že uspelo z Robertom Berićem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice