Šport > Nogomet
24652 ogledov

Maribor sprejel nenavadno odločitev

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
Mariborčani so se pred velikim derbijem z Olimpijo oglasili prek uradne spletne strani.

V taboru slovenskega državnega prvaka so pred večnim derbijem sprejeli odločitev, da ne bodo imeli skupnega medijskega nastopa ali posameznih intervjujev. Odločitev je bila bržkone sprejeta v luči nedavnih turbulentnih dogodkov v zvezi s suspenzom športnega direktorja Zlatka Zahovića, saj si v strokovnem štabu želijo popolne osredotočenosti na sobotni izziv.

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Derbi Šport Policija pripravljena na tekmo visokega tveganja

"Po drugem tednu priprav že odštevamo ure, igralci, vsi v klubu in naši navijači, ki so nam izrazili podporo na poseben način. To nam izredno veliko pomeni, o navijaškem zagonu ni treba izgubljati besed. Čutimo, da je podpora ogromna. Prisotna je na vsaki tekmi, prihod na trening, kar se ne dogaja pogosto, pa je prinesel še dodatno motivacijo in naredili bomo vse, da bodo navijači po tekmi zadovoljni," je povedal trener Darko Milanič.

Olimpija ima na ligaški lestvici s tekmo več deset točk prednosti pred Mariborom, zato bi z zmago naredila velik korak o osvojitvi državne krone. "Nismo v položaju, da smo lahko preračunljivi. Naš namen je prevzeti zadeve v svoje roke. Po vmesnih slabših rezultatih želimo narediti preobrat v naslednjih tekmah in to je prva, zelo dobra priložnost," je dodal Milanič.

igor bišćan Tekma sezone Šport Zmaji želijo pokončati "ranjeno zver"

Večna rivala bosta v soboto odigrala tretji ligaški derbi v letošnji sezoni. V 7. krogu sta se v Stožicah razšla brez zmagovalca, v 16. se je zmage v Ljudskem vrtu veselil Maribor (1:0). "Za nami sta različna derbija. V domačem smo imeli ogromno energije s tribun, hitro povedli in prednost prepričljivo obdržali do konca. V Stožicah pa je bila povsem drugačna tekma. Nekaj dni pred tekmo smo uresničili sanje in po uvrstitvi v Ligo prvakov odigrali zelo zrelo. V soboto pričakujem intenziven derbi, poln čustev, v katerem bo z naše strani 11 fantov, ki se bodo borili za vsako žogo," je za klubsko spletno stran še povedal Milanič.

Ekipi sta se od sezone 2009/10 pomerili 34-krat. Precej več uspeha imajo Mariborčani, ki so zmagali na kar 17 tekmah, Olimpija pa zgolj na treh, 14 tekem se je končalo brez zmagovalca. Tudi v Stožicah imajo več uspeha vijoličasti (sedem zmag, dva poraza in osem neodločenih izidov).

Komentarjev 2
  • zdenko79 08:55 31.marec 2018.

    Mi gledalci pa pricakujemo fer sojenje!

  • Avatar olor
    olor 21:15 30.marec 2018.

    Naj zmaga boljši, zdrahe pa pustite doma. Mi gledalci pa pričakujemo dobro in fer igro.

Sorodne novice