Slovenija
6817 ogledov

Zahovića bodo predlagali za častno nagrado

Stojan Auer Stojan Auer.
V Listi za pravičnost in razvoj so spregovorili o Zlatku Zahoviću.

Predsednik Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer je na petkovi novinarski konferenci napovedal zanimivo potezo.

"V Listi za pravičnost in razvoj bomo prihodnji teden na seji mestnega sveta predlagali, da mestni svet, kot simbolika Mestne občine Maribor, predlaga za zlati grb mesta Maribor Zlatka Zahovića," so besede Auerja prenesli pri portalu maribor24.

Zlatko Zahović Odločitev Šport Huda kazen za Zlatka Zahovića

V LPR so potezo obrazložili s tem, da je Zahović klub popeljal iz finančne krize v obdobje uspehov na tekmovalnem in poslovnem področju. "Danes je klub v izvrstnem finančnem stanju. Zlatko Zahović je s svojim delom v NK Maribor mesto Maribor in Slovenijo dokončno postavil na nogometni zemljevid Evrope in spromoviral Maribor. (...) Objavljen je razpis za te nagrade. Ne pričakujem, da nas bodo podprli vsi člani mestnega sveta, pričakujem pa, da se bo mestni svet, ki lahko predlaga ime in priimek osebe, ki si to zasluži, do tega opredelil. Verjamem, da so drugi prepoznali še koga drugega za ta naziv, ampak vse skupaj sovpada in gre za simboliko tega mesta," je pojasnil Auer.

Zlatko Zahović Afera Šport Zahović prišel po osebne stvari, za opravičilo še vedno ne vidi razloga

Auerjeva kolegica Lidija Divjak Mirnik ni iskala opravičila za Zahovićev izpad na nedavni novinarski konferenci, a opozorila na njegove zasluge. "Kljub temu, da je uspešen, si tega ne sme privoščiti, res pa je, da se je klub za to njegovo dejanje opravičil. Vsi se strinjamo, da je bilo dejanje popolnoma neprimerno in res je, da ko smo ljudje vznemirjeni, delamo napake. (...) Letos smo evropsko mesto športa, dogaja pa se, kar se dogaja. In mislim, da lahko priznajo prav vsi politiki, da je Zlatko Zahović za promocijo športa v mestu naredil več kot vsi politiki v tej Sloveniji skupaj."

Zlatko Zahović Afera Zahović Šport Novinar Ekipe zaradi groženj poiskal pomoč policije
Komentarjev 20
  • letalec 10:57 31.marec 2018.

    Zato pa je pri nas tako, ker si posamezni primitivci dovolijo vse kar si zamislijo, ni pa nobenih sankcij proti njim in njihovimi postopki!

  • Avatar Leon
    Leon 12:30 24.marec 2018.

    Problem ni NK Maribor ampak direktor kluba ,zato ga je potrebno odstaviti saj prinaša negativno energijo med igralce in odvrača gledalce . Nikoli več na tekmo v Ljudski vrt .

  • minimaxi 06:37 24.marec 2018.

    Boli me k*** za ČMARibor

Sorodne novice