Šport > Nogomet
4789 ogledov

Novinar Ekipe zaradi groženj poiskal pomoč policije

Zlatko Zahović
Afera Zlatko Zahović dobiva nove razsežnosti.

Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba Zlatkom Zahovičem, tega je klub v ponedeljek zvečer suspendiral, je danes zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.

Zlatko Zahović Afera Šport Zahović prišel po osebne stvari, za opravičilo še vedno ne vidi razloga

Sobotna novinarska konferenca po prvenstveni tekmi med Mariborom in Krškim, ki so jo v Ljudskem vrtu dobili Krčani z 2:0, še vedno odmeva v javnosti. Športni direktor kluba je na konferenci besedno obračunal z novinarjem Ekipe SN Mitrovićem, zaradi česar si je Zahovič prislužil suspenz kluba. Ta poteza vodstva vijoličastih je razjezila navijače kluba viole, ki naj bi novinarju grozili.

Drago Cotar Predsednik Maribora Šport "Moje besede vzete iz konteksta, Zahović nas je namočil"

"Dogodki, ki so se zvrstili po novinarski konferenci med Mariborom in Krškim, so me pripeljali do tega, da sem se moral za pomoč obrniti na policijo. Če sem prvih nekaj groženj, ki sem jih dobil na svoj telefon in elektronski naslov, še ignoriral ter jim nisem posvečal preveč pozornosti, so bile grožnje, ki so sledile, dovoljšen razlog za alarm. Še posebej, če vemo, kakšno mesto je Maribor, kako čustveno navijači dojemajo svoj klub in kakšen status ima pri njih športni direktor Zlatko Zahovič," je v izjavi za javnost pojasnil Mitrović.

Viole Ljudski vrt Odločno Šport Tako so se na dogajanje okrog Zahovića odzvale Viole

"Sam bi še enkrat rad poudaril, da na novinarsko konferenco nisem prišel z namenom provociranja, prav tako še vedno trdim, da sem postavljal povsem legitimna vprašanja. Za izbruh gospoda Zahoviča, ki me je šokiral in vnovič odprl še nezaceljene rane, nisem kriv, še manj pa lahko razumem, da zdaj na moj naslov prihajajo še številne grožnje, bodisi direktno bodisi preko številnih kanalov, kot so različna družabna omrežja in forumi. Sam bi v vsakem drugem primeru vse skupaj enostavno ignoriral, a ker gre za tako občutljivo zadevo in ker sem na svojo veliko žalost pred kratkim na lastni koži spoznal, da prav nobene grožnje - naj se zdi še tako neverjetna - ne gre jemati zlahka, sem se odločil, da na vse skupaj opozorim pristojne organe," je še povedal novinar.

zlatko zahović Odziv DNS Šport Zahovića raztrgali tudi v tujini, novinarji ogorčeni

Komentarjev 11
  • matermila 10:47 21.marec 2018.

    Novinar Ekipe zaradi groženj poiskal pomoč policije. Bi mogoče pomagalo,če bi poiskal pomoč psihiatra.

  • izRODEk 07:52 21.marec 2018.

    Pri tej zgodbi me moti to, da nihče ne preveri, kako je ta "novinar" dolgo časa provociral Zahota in se takrat o njegovi novinarski etiki in profesionalnosti nihče ni spraševal. Pogled je enostranski. Zaradi tega podpiram Zahota. Drugače pa verjamem, ...prikaži več da je tudi Zahotu samem žal, da mu je povedal, kar mu je šlo. Ampak ni vse tako črno-belo, kot sedaj predvsem LJ mediji skušajo prikazati in Zahota očrniti.

  • maresem 20:03 20.marec 2018.

    Ta pa je ćarapan tromotorni... .gnoj od človeka.