Šport > Nogomet
5220 ogledov

Zahović prišel po osebne stvari, za opravičilo še vedno ne vidi razloga

Zlatko Zahović Gregor Katič
Zlatko Zahović meni, da se je klub prenaglil v odločitvah glede njegove usode.

Po suspenzu s strani NK Maribor, začetku disciplinskega postopka s strani NZS in zgražanju številnih akterjev javnega mnenja se je Zlatko Zahović ponovno oglasil.

V pogovoru za Večer je pojasnil svoja stališča glede potez kluba, ki se mu ne zdijo prave. Zahovićevo postopanje na sobotni novinarski konferenci, ko je v neprimernem kontekstu omenjal tragično smrt očeta novinarja Ekipe SN Dejana Mitrovića, je obsodil tudi predsednik NK Maribor Drago Cotar.

Drago Cotar Predsednik Maribora Šport "Moje besede vzete iz konteksta, Zahović nas je namočil"

"Danes se dobim s predsednikom. Kot sem rekel že v nedeljo, se s klubom in ljudmi v klubu ne želim kregati. Sprejel bom vse, kar bo sprejel klub. Preveč lepega je bilo v tem klubu, da bi se z ljudmi, ki jih zelo spoštujem, s katerimi sem enajst let delal, prepiral. Ni potrebe za vročo kri. Tega si ne želim," je za Večer dejal Zahović, ki se s klubskim suspenzom ne strinja. "Sporočilo je bilo prehitro in preuranjeno. Če je kaj narobe v klubu, jaz najprej vprašam in nato sprejmem. To bi pričakoval tudi od njih. Spoštujem pa vse, kar bo klub rekel. Vse! Mislim, da med klubom in mano ni nobenih težav. Prav nasprotno, imamo čvrsto športno vez. Ne rabijo skrbeti, brez težav se bom umaknil, če bodo tako sklenili." 

Zlatko Zahović Ljudski vrt Šport Zlatko Zahović suspendiran!

Nekdanji slovenski reprezentant je danes dopoldne v Ljudski vrt šel iskat svoje osebne stvari, zatrdil je, da tja ne bo več hodil, dokler ne bo znana njegova usoda. Še vedno pa smatra, da razloga za opravičilo Mitroviću ni. "Hvala bogu, vse je posneto. Posnetek sem gledal še desetkrat, da se res prepričam, da ni bilo kaj spornega. Po tekmi so bile tenzije, a ni bilo nič neprimernega. Strinjam se, da omenjanje tragedije ni bila tema novinarske konference. Moj namen je bil izluščiti nekaj pozitivnega – da življenje ni enostavno, da se včasih, na žalost, zgodi nekaj, za kar sploh nisi kriv. To so preresne stvari, da jih človek ne bi jemal resno. Moje besede, tragedija, spoštovanje in sožalje, so to potrdile."

"Ne razumem, zakaj se v vsaki moji besedi išče sovražni govor, afera. Tukaj je ni. Edina afera je, da je Maribor trenutno rezultatsko slab. Ko mi bo kdo pokazal, kaj je bilo v mojih besedah nesprejemljivega, se bom z veseljem opravičil. Čisto miren sem, pripravljen sem se soočiti s komerkoli," je dejal športni direktor v suspenzu.

Zahović je za konec dodal, da mu podpora navijaške skupine Viole pomeni veliko. Mariborski "ultrasi" so se na Facebooku namreč poklonili svojemu junaku.

Viole Ljudski vrt Odločno Šport Tako so se na dogajanje okrog Zahovića odzvale Viole
Komentarjev 9
  • Žvižgač 18:15 20.marec 2018.

    Glede na vsa sranja, laži in neupravičene obtožbe novinarjev je Zahovičeva izjava v intervjuju en mali kulturni prispevek v javnem komuniciranju z novinarji. Koliko sranja je samo na tej spletni strani, pa se novinarska srenja ne zgraža. Npr. kulturni prispevki ...prikaži več o Mireli Ffanović. On je nogometni funkcionar in se izraža po nogometno. Sedaj pa neki falirani profesorji, direktorji in predvsem nesposobni podkupljeni novinarji pa nam delijo moralne nauke. Ma u 3PM vsi skupaj.

  • Avatar kbm
    kbm 16:48 20.marec 2018.

    JJ&ZZ sta nedotakljiva.

  • thor 16:40 20.marec 2018.

    Vsakomur svoje...

Sorodne novice