Šport > Nogomet
6779 ogledov

Huda kazen za Zlatka Zahovića

Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora je kaznovan, z zelenic bo odsoten precej časa.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so se odločili kaznovati sicer začasno suspendiranega športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića. Ta kar nekaj časa ne bo smel opravljati svoje funkcije.

"Disciplinski sodnik NZS je v skladu z določili 29/2. člena Disciplinskega pravilnika NZS, zoper športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića uvedel disciplinski postopek zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja, saj naj bi na tiskovni konferenci po tekmi 24. kroga 1. SNL Maribor : Krško, ki je bila odigrana 17. 3. 2018 v Mariboru, po zastavljenem vprašanju novinarja, žalil njegovo dostojanstvo, s čimer je domnevno storil prekršek po 26a. členu Disciplinskega pravilnika NZS," so zapisali na uradni spletni strani NZS.

"V izvedenem disciplinskem postopku je bilo na podlagi posnetka celotne novinarske konference nedvoumno ugotovljeno, da je športni direktor NK Maribor v odgovoru na novinarjevo vprašanje reagiral skrajno neprimerno, nedopustno in v nasprotju z vsemi etičnimi in športnimi normami oziroma načeli. Vključevanje novinarjeve osebne tragedije v argumentacijo odgovora na novinarjevo povsem legitimno vprašanje, sodi med najbolj nizkotne oblike verbalnega napada na osebno dostojanstvo posameznika in predstavlja skrajno neetično in obsojanja vredno dejanje," so še dodali pri NZS.

Zahoviću je bila izrečena kazen prepovedi sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah za obdobje šestih mesecev od dneva izreka sklepa.

"Upoštevajoč navedena dejstva glede ravnanja športnega direktorja NK Maribor, ki ni škodoval le ugledu kluba, katerega športni direktor je, ampak tudi ugledu celotne nogometne družine, disciplinski sodnik pri izreku kazni ni našel nobenih olajševalnih okoliščin," so odločitev še pojasnili pri NZS.

Na omenjeni novinarski konferenci po porazu s Krškim je Zahovič verbalno obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem, ki je pred časom tragično izgubil očeta. "Gospod Zahović! Kako pa ste razočarani nad obiskom na tribunah?" je med drugim vprašal omenjeni novinar, nakar si je Zahovič privoščil svojevrsten izpad.

"Ti hočeš samo provocirati. Počasi, sine moj. Koliko si star? Ne provociraj, daj eno lepo vprašanje. Vem, da si iz Ekipe, samo ne provociraj. Tebi se je zgodila tragedija pred kratkim. Te je kaj izučila? Jaz bi rekel, da te ni. Še vedno hodiš provocirat, še vedno si nesramen. Daj normalno vprašanje, pa ti bom odgovoril. Dam ti sožalje, v življenju ni vse črno-belo. Lahko jaz rečem, da se ti je vrnilo v življenju, pa mislim, da se ti ni. Ne provociraj, sine, premlad si!" je na običajno vprašanje odgovoril Zahovič.

Njegove izjave so v slovenski javnosti naletele na ogorčenje in obsojanje, pri mariborskem klubu so se zato opravičili in Zahoviča do nadaljnjega suspendirali.

Komentarjev 19
  • Gigiinjo 16:15 23.marec 2018.

    a vi pacienti sploh veste za vsa ozadja? tudi to da je zahovič bil med prvimi ki je med takratno tragedijo javno izrauzil obžalovanje temu kretenističnemu novinarju? da je Nikolič bivši trener olimpije dobil 8 tekem prepovedi ker je nekomu ...prikaži več rekel črni idiot - zahovič pa 6 mesecev? poglejte novinarsko konferenco pa boste vidli da ni tako hudo

  • maresem 16:05 23.marec 2018.

    Res huda kazen za tega primitivnega neotesanca.

  • Lavdan 15:25 23.marec 2018.

    Če bi vse na Balkanu kaznovali z isto mero, ne bi imeli ne igralcev, ne trenerjev in direktorjev, še manj pa gledalcev. Fuzbalska kultura je pač na tem nivoju.

Sorodne novice