Šport > Nogomet
368 ogledov

Zmaji želijo pokončati "ranjeno zver"

igor bišćan Trener Olimpije Igor Bišćan.
Po reprezentančnem premoru se bo konec tedna nadaljevalo državno nogometno prvenstvo.

V soboto pa bo na sporedu ena najzanimivejših tekem sezone. Derbi med večnima tekmecema Olimpijo in Mariborom bo zelo pomemben za obe ekipi, Mariborčani prihajajo reševat sezono, Ljubljančani so odločeni, da bodo v domačih Stožicah naredili nov korak k naslovu.

Darko Milanič GD plakat Vabilo Šport Green Dragons: Prihajajo "Ribič Darko in slačifantje"

Na torkovi tekmi reprezentance je bilo vzdušje precej mirno, saj si je zadnjo tekmo Boštjana Cesarja ogledalo le kakšnih 400 navijačev. Na derbiju bo zanesljivo bolj glasno in vroče, pri Olimpiji so sporočili, da so že zdaj prodali 8000 vstopnic, številčna bo tudi gostujoča navijaška skupina.

Na današnji novinarski konferenci ljubljanskega kluba so pred derbijem sicer nekoliko umirjali strasti in opozarjali, da je prednost na lestvici (Olimpija ima ob tekmi več deset točk naskoka) sicer lepa, a da se vse lahko hitro spremeni, poleg tega pa so derbiji vselej nekaj posebnega.

SLO BLR Stožice Bleda predstava Šport Belorusi osvojili Stožice

"Spomladanski del smo dobro začeli. Zavedamo pa se, da sobotna tekma ne bo lahka. Težko bo nadaljevati niz, a mi bomo dali vse od sebe. Verjamem v našo ekipo," je dejal strateg zmajev Igor Bišćan. Večjih težav s poškodbami igralcev nima, nekaj manjših odpravljajo, do tekme naj bi bili vsi igralci nared. Nekoliko večja težava je bil prekinjen proces treningov, ker do danes ni imel na razpolago vseh nogometašev.

"Šef je že vse lepo povedal. Imamo lepo prednost, toda na takšnih tekmah ni favorita, ne glede na to, v kakšnih postavah sta ekipi. A prepričan sem, da lahko ob pomoči naših navijačev pridemo do pozitivnega rezultata," pa je dejal Branko Ilić.

zlatko zahović Afera Zahović Šport "Nihče ni večji od kluba, suspenz edina možna poteza"

Bišćan je reprezentančni premor izkoristil tudi za to, da je svojim igralcem namenil nekaj dni počitka, zdaj pa se že vračajo v običajen proces treningov. "Zdaj je poudarek na taktiki. Glede nasprotnikov: dobro se poznamo, tu ni skrivnosti, bolj pomembno bo, kako mentalno trdni bomo. S pomočjo navijačev moramo izvleči svoj maksimum," napoveduje Bišćan.

Zaradi težav, ki so se v taboru vijoličastih nakopičile v zadnjih tednih, pa Ljubljančani ne vidijo prednosti zase. Ilič opozarja, da bo nasprotnik, ki se je znašel v neugodnem položaju, še nevarnejši. "Nihče ne more ničesar skrivati. Mariborčani bodo maksimalno motivirani. A mi igramo doma in narediti moramo vse, da zmagamo."

Zlatko Zahović Afera Zahović Šport Novinar Ekipe zaradi groženj poiskal pomoč policije

Tudi trener Olimpije je bil previden pri ocenjevanju moči tekmeca: "Pričakujem, da bo Maribor zelo motiviran. Ena tekma lahko zanje pomeni veliko, lahko spremeni vse. K nam prihaja ranjena zver. Zavedamo pa se, da igramo doma in vemo, kako pomembna bo tekma."

Čeprav ima Olimpija lepo prednost, pa Bišćan zatrjuje, da ne bodo igrali zgolj na branjenje razlike: "Na takšnih dvobojih je težko igrati na neodločen izid. Igra bo odprta z obeh strani, mi pa ne moremo in nočemo igrati na remi."

Milan Mandarić Pogodba ne velja Šport Napadalec Olimpije padel na zdravniškem pregledu

Pri Olimpiji so še enkrat opozorili gledalce, naj na tekmo - začela se bo v soboto ob 20.30 - pridejo pravočasno zaradi pričakovane gneče in naj ne pozabijo na to, da morajo zaradi personalizacije vstopnic nanje vpisati svoje osebne podatke.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.