Šport > Nogomet
941 ogledov

Napadalec Olimpije padel na zdravniškem pregledu

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Tega ne vidimo prav pogosto.

Vodilna ekipa Prve Lige TS Olimpija je sporočila, da je nigerijski napadalec Chinedu Udechukwu, ki se je moštvu pridružil na treningu pred dobrima dvema tednova, zapustil Ljubljano. 23-letni Udechukwu je bil zadnji nogometaš, ki sta ga med zimskim prestopnim rokom oziroma pred nadaljevanjem domačega prvenstva v slovensko prestolnico pripeljala trener Igor Bišćan in predsednik Milan Mandarić.

Olimpija se je z nigerijskim klubom Katsina United dogovorila za posojo do konca letošnje sezone, nato pa bi imela na voljo možnost  trajnega odkupa. Zmaji so novico o podpisu pogodbe oznanili že 16. februarja, čeprav je napadalec v slovensko prestolnico prispel šele mesec dni kasneje.

Po dolgotrajnem pridobivanju dokumentacije se je moštvu pridružil 12. marca. "23- letni Edu bo na hrbtu nosil številko 40, v sredo pa ga čaka še zdravniški pregled," je pred dvema tednoma sporočila Olimpija.

Dogovor je zdaj dokončno padel v vodo, tako da se Nigerijec vrača nazaj v domovino. Ljubljančani so razloge za prekinitev sodelovanja sporočili na svoji spletni strani.

"Napadalec je imel v svoji pogodbi napisano klavzulo, da ta začne veljati, ko opravi zdravniški pregled, kar pa se ni zgodilo. Zdravniška služba je ugotovila, da Nigerijec na žalost ne izpolnjuje pogojev, zato se je klub odločil za prekinitev sodelovanja," so sporočili in mu zaželeli veliko sreče v nadaljevanju njegove kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice