Šport > Nogomet
16 ogledov

Dedić: "Ne igrajo dresi, ampak mi"

zlatko dedić novi dres Saša Despot
V zadnjih tednih gre Zlatko Dediću v njegovem Dynamu iz Dresdna kot po maslu. V letošnji sezoni je zabil že devet golov, smola s poškodbo Tima Matavža in boleznijo Zlatana Ljubijankića pa ga je selektorju ponudila kot najresnejšega kandidata za tekmo proti Škotski (sreda, 20.45)

So vam dresi, kjer prevladuje barva morja, kot Primorcu še posebej pri srcu?
Dresi so zelo lepi, upam, da bomo v njih dosegli čim več zmag. Mogoče bomo potrebovali nekaj časa, da se navadimo na nove barve. Vendar ne igrajo dresi, ampak mi. Upam, da bomo dobri tudi s temi dresi in barvami, tako kot smo bili s prejšnjimi.

GALERIJA: Slovenci zablesteli v novih dresih

Verjetno bo še posebno zadovoljstvo zaigrati na domačem stadionu?
Absolutno bo to nekaj posebnega. Sicer se nam na prejšnji tekmi (proti Gruziji, op. a.) ni izšlo dobro, ampak imamo novo priložnost. Srčno upam, da bo Bonifika res polna. Veliko navijačev bo s Škotskega. Upam, da bo tudi naših ogromno. Predvsem si želim, da bi zmagali na Bonifiki, kajti to nam še ni uspelo.

Predstavitev dresa slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Taktika s hitrimi žogami po tleh, kakršna naj bi razorožila Škote, vam je pisana na kožo.
Kar zadeva taktiko, selektor zelo dobro proučuje nasprotnike. Sestavil bo taktiko, ki nam bo prav gotovo pomagala do zmage. Na igrišču smo, da izpolnjujemo njegove zamisli, to bomo tudi storili.

Boste pogrešali Robija Korena in Milivoja Novakovića?
Absolutno. To sta bila dva zelo pomembna člena naše reprezentance. Kot sem že neštetokrat povedal, lahko se jima le zahvalimo za vse, za vsak atom moči na igrišču, ki sta ga dala za reprezentanco. Spoštovati moramo njuno odločitev in jima zaželeti vse naj naj.

V klubu igrate v odlični formi. Komentar?
To zame niti ni presenečenje. V vsakem klubu, kjer so verjeli vame in kjer mi je trener zaupal, sem pokazal rezultate in zabijal gole. Takšno je bilo obdobje v Piacenzi, tako je bilo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, tako je bilo nekaj časa tudi v Bochumu, tako je v Dresdnu. Kar sem iskal, sem dobil. Ne ostane mi drugega kot delati še bolj in nadaljevati po tej poti.

Znova se je torej pokazalo, da je včasih boljši korak nazaj, nato dva naprej.
V drugi ligi je dosti težje igrati. So stvari, ki so v prvi preprostejše. Ampak nikjer ni lahko. Osredotočen sem na čim boljši rezultat v Dynamu, nato bomo videli za naprej.


Komentarjev 3
  • Slodrifter 11:36 29.februar 2012.

    kao ful pametna pa to a? glej smo na internetu, da, na internetu, kuzla, lah te sam v rit nabijem, ne mislim v zbornem jeziku pisat. če pa ti želiš, be my guest. verjamem, da si na fejsu ful carica, ...prikaži več pa si nabijaš vlke začetnice, da msn-ja ne omenjam, verjetno kar kipijo pike pa vejice iz tvoje pizde

  • tralala 08:09 29.februar 2012.

    Manjka ti:a) znanje slovenskega jezika,b) spoštovanja,c) predvsem pa pameti.

  • Slodrifter 00:40 29.februar 2012.

    pa daj nea se šali, koren je itak en pušjonar, mel srečo na SP, gol za zjokat, novaković je pa itak nekega manekena debilnega špilal, sploh golo ni dajal, sam pizdo sem jel, če je kdo kaj zafukal