Šport > Nogomet
20 ogledov

Braveheart bi bil zgrožen – Škoti z Angleži nad Slovence

Charlie Adam Reuters
Škotski mediji se pred prijateljsko tekmo s Slovenijo ukvarjajo predvsem z dejstvom, da so vpoklicani le trije igralci iz škotske lige, s tekmecem se ne ubadajo.

Slovenija in Škotska se bosta v sredo pomerili na Bonifiki, ker pa gre le za preizkus forme pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo 2014, se mediji na severu Otoka posvečajo skoraj izključno le lastni izbrani vrsti.Tako ali tako je trenutno v ospredju ragbi in nastopanje Škotske v Pokalu šestih narodov.

Še največ prahu je v nogometu dvignil izbor selektorja Craiga Leveina, ki je v 22-člansko reprezentanco povabil le tri nogometaše iz najmočnejše škotske lige. To so vratar obubožanega Rangersa Allan McGregor in Celticov dvojec, ki ga sestavljata Charlie Mulgrew in James Forrest. Poleg njih je bilo v izbrano vrsto vpoklicanih še 13 nogometašev iz angleške Premier League in šest igralcev, ki si služijo kruh v angleški drugoligaški konkurenci.

"Bodimo pošteni, zakaj ti igralci nastopajo v ligi Championship in ne v škotskem prvenstvu. Zato, ker lahko v njej zaslužijo petkrat več denarja kot na primer pri Dandee Unitedu," je razmere v škotskem nogometu opisal Leveinov pomočnik in trener Dandee Uniteda Peter Houston in dodal: "Lahko bi govorili o igralcih iz škotske lige, a zato potrebujemo boljše finančno stanje."

Levein je sicer v reprezentanco vpoklical tudi sedem nogometašev, ki so bili rojeni v Angliji, a imajo škotske prednike. Zaradi poškodb Matta Phillipsa in Phila Bardsleyja jih za nastop proti Sloveniji kandidira le še pet.

Škotska reprezentanca:

Igralci iz Scottish Premier League: James Forrest (Celtic), Allan McGregor (Rangers), Charlie Mulgrew (Celtic); igralci iz Premier League: Charlie Adam (Liverpool), Barry Bannan (Aston Villa), Christophe Berra (Wolves), Gary Caldwell (Wigan), Graham Dorrans (WBA), David Goodwillie (Blackburn), Craig Gordon (Sunderland), Grant Hanley (Blackburn), Alan Hutton (Aston Villa), Jamie Mackie (QPR), Russell Martin (Norwich), James McArthur (Wigan), James Morrison (WBA); igralci iz lige Championship: Don Cowie (Cardiff City), Matt Gilks (Blackpool), Craig Mackail-Smith (Brighton), Kenny Miller (Cardiff City), Barry Robson (Middlesbrough), Robert Snodgrass (Leeds).

Komentarjev 2
  • JackD 16:14 28.februar 2012.

    Pa saj to je kar logično. EPL je dosti močnejša, kot SPL. N, morda so le malce vprašljivi tisti iz Championshipa

  • Jure Jurjevec 11:40 28.februar 2012.

    Dandee Uniteda? Čudno da ne napišete kar Dandi Junajteda. smeh