Šport > Nogomet
11 ogledov

Slovenija 29. februarja s Škotsko

stožice zastava slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnji februarski dan izkoristila za pripravljalno tekmo s Škotsko. "Tekma pa bo zelo dobrodošla, saj gre za zelo kvalitetno ekipo, ki goji specifično igro," meni selektor Slaviša Stojanović.

Slovenska članska izbrana vrsta bo leto 2012 začela s prijateljsko tekmo v februarskem terminu, ko se bodo varovanci Slaviše Stojanovića pomerili z reprezentanco Škotske. V teh dneh sta namreč vodstvi reprezentanc dosegli dogovor in tudi uradno potrdili vest, da bo tekma 29. februarja v Sloveniji.

Stojanović je z izbiro tekmeca zadovoljen, saj bo po tekmi z ZDA lahko tudi februarja zbiral koristne informacije za pričetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. "Gre za reprezentanco, ki jo močno spoštujem, tekma pa bo zelo dobrodošla, saj gre za zelo kvalitetno ekipo, ki goji specifično igro," je uvodoma povedal selektor Slovenije.

"Tekmo bom izkoristil predvsem za to, da dobim informacije o ekipi, ki goji podoben slog kot nekateri naši nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za SP 2014 v Braziliji," je še povedal Stojanović, ki bo tako že februarja lahko nadaljeval z uigravanjem ekipe za prihajajoče pomembne boje.

Tudi škotski selektor Craig Levein z veseljem pričakuje novo možnost za dokazovanje. "Za nami je pozitiven teden in seveda rezultat z zmago na Cipru, tekma s Slovenijo pa bo še en bistven korak v naših pripravah na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Tekma prihaja ob pravem času, Slovenija pa bo za nas zahteven preizkus," je povedal Levein, ki je Škotsko prevzel konec leta 2009, potem ko je pred tem služboval v škotskem Dundee Unitedu. Prizorišče tekme med Slovenijo in Škotsko bo določeno naknadno, v igri pa je več stadionov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.