Šport > Nogomet
20 ogledov

Travner: "Škoti ne marajo žoge na tleh"

Jure Travner na Škotskem igra kot posojen član Watforda. (Foto: www.alesfevzer.c www.alesfevzer.com
Eden redkih slovenskih očividcev in okuševalcev škotskega nogometa je (bil) Murin branilec Jure Travner. "Zadnja vrsta nima takšnih zvezdnikov, zato v njej vidim idealno možnost za naše," pred tekmo s Škotsko med drugim Slaviši Stojanoviću sporoča Celjan.

"Škoti so gotovo čvrsti, fizično dobro pripravljeni. Tudi tehnično so v zadnjih letih precej napredovali. Čeprav je bilo v škotski ligi še vedno veliko igranja po zraku. Menim pa, da kot reprezentanca igrajo več po tleh, ker večina igralcev nastopa v Angliji. Tam je že malo več igre kot na Škotskem,“ je svoje mnenje o škotski nogometni reprezentanci delil Jure Travner, ki je sezono 2009/10 odigral v deželi kiltov, pri St. Mirrnu, in se lotil analize izbora Craiga Leveina.

Na vratih je novi član Mure izpostavil Allana McGregorja, ki po njegovem nima prave konkurence. "Zadnja vrsta nima takšnih zvezdnikov, zato v njej vidim idealno možnost za naše. Branilcev seveda ne gre podcenjevati, vendar izstopajočih igralcev ni. Charlie Adam iz Liverpoola je gonilna sila zvezne vrste. V napadu je Kenny Miller iz Cardiffa. Ko sem jaz igral na Škotskem, je dal dvajset golov na dvajsetih tekmah (za Rangers, op. a.). Res pravi strelec,“ meni Celjan, ki je prikimal namigu, da bo žogo brez dvoma treba spustiti na Bonifikina tla. "Gotovo. Tega ne marajo. Navajeni so igre dvobojev. Če bodo Slovenci igrali po tleh in hitro, imajo dobre možnosti.“

Žal pa škotski klubski nogomet tare tegoba, ki gre v korak z gospodarsko-finančnimi kazalniki zadnjih let. Velikan Glasgow Rangers, ki ga je iz Evropske lige izločil Maribor, je na kolenih: "Kolikor sem spremljal, je bankrot Rangersov velik minus za škotski nogomet, saj ta šport tam pomeni vse. Gre za neko ponižanje, sploh za navijače Rangersov. Čeprav mi ni jasno, kako se je lahko to zgodilo. Stadion je namreč vedno poln. Nekaj igralcev so prodali za velike denarje, tako da gre verjento za slabo delovanje uprave.“

Dotaknili smo se tudi Mure in njenih novi vlagateljev. "Vsekakor je dobro za klub, da so prišli ljudje s čistimi nameni. Vsaj po mojem mnenju. V Murski Soboti, podobno je samo v Mariboru, gledalci stojijo za klubom. Ekipa je mlada, z dobrim delom bi lahko se vrstila visoko. Če ne to sezono, pa v prihodnjih, v primeru, da moštvo ostane skupaj,“ je sklenil Travner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.