Šport > Nogomet
15 ogledov

Škotske luknje so v obrambi

Jure Travner na Škotskem igra kot posojen član Watforda. (Foto: www.alesfevzer.c www.alesfevzer.com
Pred obračunom med nogometaši Maribora in Glasgow Rangers smo se pogovarjali zdaj že z nekdanjim nogometašem škotskega prvoligaša St. Mirren Juretom Travnerjem, ki meni, da Maribor lahko preseneti slavnega nasprotnika.

Rangersi so poleg večnega tekmeca Celtica najboljši in najbolj slaven škotski klub, ki pa je kljub svoji bogati zgodovini premagljiv, meni slovenski nogometaš Jure Travner, ki je še lani branil barve škotskega St. Mirrna, zdaj pa si v tujini išče novega delodajalca.

"Rangers ima kakovostne nogometaše, vendar pa so letos slabo začeli sezono, tako v prvenstvu, kot v Ligi prvakov. Maribor ima ob pametni igri možnost, da jih preseneti,“ meni Travner, ki razkriva, kako morajo vijoličasti igrati proti nasprotniku: "Škotom ne ustreza igra po tleh. Treba je poskušati s hitro igro kratkih podaj. Stalno je treba pritiskati na njih in poskušati s hitrimi protinapadi. Škoti so zelo močna ekipa, dobra v skoku, njihova najslabša točka pa je prav obramba. Za nameček so ostali brez stebra obrambe Madjida Bougherre,“ pravi 25-letni nogometaš in dodaja, da je najmočnejša točka Rangersov hrvaški napadalec Nikica Jelavić, ki ga je treba na vsak način zaustaviti, saj zna na vsaki tekmi sam odločiti tekmo.

Škoti, kljub temu, da so v kvalifikacijah že igrali proti Sloveniji, našega nogometa ne poznajo, se pa zna zgoditi tudi, da bodo podcenjevali Maribor, še pravi nekdanji nogometa Celja, ki še meni, da lahko Štajerci preveliko samozavest nasprotnika izkoristijo sebi v prid in se uvrstijo v Evropsko ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.