Šport > Nogomet
17 ogledov

Maribor: "Želimo zmago, a bo težko"

Zlatko Zahovič Darko Milanič Zahovic Milanic Boštjan Tacol
V četrtek bodo nogometaši Maribora v Ljudskem vrtu gostili še enega evropskega velikana Glasgow Rangers, ki je zadnja ovira na poti v evropsko ligo. Štajerci vlogo favorita prepuščajo Škotom. "Želimo si zmage, ob tem pa se zavedamo, da bo težko."

Mariborske nogometaše v četrtek v Ljudskem vrtu čaka nova evropska preizkušnja. Potem ko jim v boju za uvrstitev v Ligo prvakov ni uspelo proti izraelskemu prvaku, se bodo tokrat v četrtem krogu poskušali uvrstiti vsaj v evropsko ligo. Naloga pa bo sila zahtevna, saj je njihov nasprotnik ugledni škotski Glasgow Rangers, ki je favorit dvoboja.

Priprave slovenskih prvakov so po zagotovilih strokovnega vodstva ekipe zelo podobne pripravam pred vsako evropsko tekmo. Po današnjem jutranjem treningu se igralci umikajo v karanteno v enega od mariborskih hotelov, da se s tem izognejo morebitnim nepotrebnim stvarem in da imajo mir ter se lahko optimalno pripravijo na tekmo.

Tudi na današnji novinarski konferenci trener vijoličastih Darko Milanič še ni mogel postreči z odgovorom na vprašanje, ali bodo na tekmi lahko računali tudi na zadnje dni poškodovanega kapetana Marcosa Tavaresa. Kot je dejal, odločitev o tem, ali bo v četrtek zaigral, ta trenutek še ni padla, to bo znano šele po četrtkovem jutranjem treningu. Ostali nogometaši so po njegovih zagotovilih zdravi.

"Jasno, da je prav od Tavaresa zelo odvisno, kako delujemo v fazi napada. Z njim ali brez njega delujemo povsem drugače, zato je z njegovim nastopom pogojeno tudi moje razmišljanje glede postave za tekmo. V tem trenutku smo pripravljeni na obe možnosti," je dejal Milanič in dodal, da ima nekaj dilem tudi na sredini, kjer je nasprotnik izjemno močan.

Milanič je opozoril, da je najbolj pomembno to, kako se bodo vsi skupaj psihično pripravili na to, da na igrišču naredijo vse, da premagajo močnega nasprotnika. "Da bi ekipi to uspelo, pa morajo biti vsi vseh 90 minut izredno osredotočeni, hkrati pa mora obstajati želja, da odigramo na maksimalni ravni," je dejal strateg Mariborčanov.

Sicer pa Milanič vlogo favoritov vendarle pripisuje Škotom. "Če je Maribor največji v Sloveniji in favorit proti vsaki ekipi, v evropski tekmi proti Rangersom ne gre za lažno skromnost, če rečem, da so oni favoriti. To pa ne pomeni, da skupaj s fanti ne razmišljamo o tem, da bi bili lahko proti njim uspešni ter da bi uspešno zaprli poti proti našemu golu in hkrati sami zadeli enkrat ali večkrat. Želimo si zmage, ob tem pa se zavedamo, da bo težko, saj je nasprotnik dober in klub z veliko tradicijo," je še dejal trener slovenskih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.