Šport > Nogomet
28 ogledov

Delo pri Arabcih dobro zgolj finančno

mile ačimović olimpija Saša Despot
Športni direktor nogometašev Olimpije, ki je pred leti kot nogometaš nosil dres Al Ittihada, ki ga po novem vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, nam je zaupal, kako lahko delo v Savdski Arabiji vpliva na kariero trenerjev in nogometašev.

Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek, ki je v ponedeljek postal novi trener bogatega in ambicioznega savdskega kluba Al Ittihad, nam je v intervjuju zaupal, da se je o svojem novem delodajalcu pozanimal tudi pri Milenku Ačimoviću, ki je pred leti nosil dres kluba.

Ačimović nam je zaupal, kaj je povedal Keku. "Dejal sem mu, da Arabci niso ravno predani svojemu delu in da utegne imeti s tem nekaj težav, sploh ker vemo, da so evropski trenerji navajeni na trdo delo. Vse ostalo pa je tako, kot mora biti," pravi športni direktor Olimpije in dodaja, da znajo biti šefi hitro nezadovoljni, že dva ali trije slabi rezultati pa trenerja ali nogometaša lahko stanejo dela.

Ačimović pravi, da so po pravilu tarča vedno tujci in trenerji, domače igralce namreč zelo ščitijo. V klubu je do zdaj kar mrgolelo znanih trenerskih imen, vse pa so premamile finance. "Delo v Savdski Arabiji je dobra odločitev zgolj s finančnega vidika. Sam sicer tam nisem trpel, je pa nogometaš ali trener izbrisan z evropskih igrišč in televizij, prav tako nimaš veliko stika z domovino," še pravi Ačimović in za konec dodaja: "Če se po delu v Savdski Arabiji, podobno velja tudi za Kitajsko, želiš vrniti v Evropo, je to lahko zelo zoprno. Začeti je treba od začetka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.