Šport > Nogomet
67 ogledov

Denarni bonus neprimerljiv s SP

nemčija pokal konfederacij EPA
Nemški nogometaši so za zmago v pokalu konfederacij prejeli individualne bonuse, ki pa so bili precej manjši od bonusov za naslov svetovnih prvakov.

Nogometaši Nemčije so zmagovalci pokala konfederacij v Rusiji. V finalu na Stadionu Zenit v Sankt Peterburgu so Nemci premagali Čile po zaslugi edinega zadetka Larsa Stindla.

Za svetovne prvake Nemce je bila to prva zmaga v tem tekmovanju. Nemška nogometna zveza bo vsakemu članu reprezentance izplačala posebno nagrado v višini 50.000 evrov.

Posebni bonus oziroma dopustniški regres bo prejelo vseh 21 članov pomlajenega nemškega moštva, torej člani prve in rezervne ekipe.

Kljub nedvomno lepi denarni nagradi, pa plačilo ni bila glavna motivacija za člane elfa. "Ni šlo za denar, to je moja prva lovorika," je dejal Antonio Rüdiger.

Vsega skupaj bo premierni naslov zmagovalcev pokala konfederacij nemško nogometno federacijo stal 1,05 milijona evrov. "Mislimo, da gre za zmerne zneske, seveda pa bo povsem drugače po prihodnjem svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2018," sporočajo v elfu.

Četrt milijona manj kot za zmago na SP

Povsem druga zgodba, če se upoštevajo izplačane denarne nagrade, je bila po svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, ko je vsakemu od 23 članov nemške ekipe, ki se je veselila naslova svetovnih prvakov, nemška zveza DFB izplačala rekordno nagrado v višini 300.000 evrov.

Tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je po koncu pokala konfederacij obljubila veliko manjše nagrade, kot se najboljše ekipe lahko nadejajo po koncu svetovnega prvenstva.

Nemška zveza je kot predstavnica zmagovalcev prejela 3,58 milijona evrov, podprvak Čile pa 3,1 milijona evrov. Po koncu brazilskega mundiala je Fifa nemški konfederaciji DFB izplačala astronomskih 30,6 milijona evrov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.