Šport > Nogomet
14 ogledov

"Derbi se igra za navijače"

nogomet Saša Despot
Jutri ob 20.30 bo znova na sporedu veliki derbi slovenskega nogometa. Kaj pred obračunom pričakuje steber lubljanske obrambe?

"Ravno zaradi številnih tekem, ki nas čakajo do konca tega in v prvi polovici naslednjega meseca, je bilo izjemno pomembno, da smo reprezentančni premor izkoristili za kvalitetno osvežitev in hkrati pripravo na prihajajoče izzive. V prejšnjem tednu smo večino časa posvetili dvigu fizične pripravljenosti, zaradi česar so bile noge nekaj dni težke, sedaj pa smo že v fazi popolne osredotočenosti na taktične naloge. Kljub dejstvu, da je manjkalo kar osem reprezentantov, moram priznati, da smo v preteklih dneh opravili izjemno delo," je za klubsko spletno stran pred obračunom z Mariborčani dejal branilec Olimpije Dejan Kelhar.

Ta verjame, da se odsotnost reprezentantov ne bo poznala v uigranosti moštva. "Prepričan sem, da smo vsi dovolj izkušeni, da bi nas takšne stvari tako zlahka spravile iz tira. Tudi Rok Kronaveter in Miha Zajc, ki sta sicer zelo pomembna člena naše ekipe, bosta prispevala svoj delež. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je udejstvovanje v reprezentančnih akcijah prej prednost kot slabost, saj se ob dobrih igrah samozavest dvigne, ob tem pa nekaj dni treniraš in igraš z odličnimi soigralci. Zagotovo sta oba iz zadnje reprezentančne akcije veliko odnesla. Pozitivnega, seveda," je prepričan 32-letni Brežičan v Olimpijinem dresu.

"V prvi vrsti pričakujem, da bomo prikazali dobro igro, kar bi naše možnosti za osvojitev novih treh točk le še povečalo. Prav tako si želim, da bi naši navijači prišli na svoj račun, kar pomeni, da bomo ob disciplinirani in požrtvovalni igri v obrambi potrebovali še kakšen všečen vložek v napadalnem delu. Glede na kakovost, ki jo posedujemo, in ob ustreznem pristopu, ki je bil v zadnjem obdobju na izjemno visoki ravni, sem prepričan, da v tem primeru ugoden izid ne bi smel izostati. Derbi se ne nazadnje igra za navijače, tekma kot vsaka druga pa prinaša enako število točk," je še dejal Kelhar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.