Šport
42 ogledov

"To je ena od štirih odločilnih tekem"

nogomet Saša Despot
Nogometaše Maribora in Olimpije v soboto ob 20.30 v Stožicah čaka večni derbi. Ljubljanska zasedba pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja še ne pozna poraza, mariborski strateg Darko Milanič pa pred pomembno tekmo pravi, da hoče biti Maribor v domačem prvenstvu vedno favorit.

Olimpija, branilka naslova državnega prvaka, v derbi vstopa s prednostjo štirih točk na prvenstveni razpredelnici, v Mariboru je na prvi medsebojni tekmi avgusta sezoni iztržila remi, a Luka Elsner pred derbijem meni, da favoritov na takšnih tekmah ni. Tudi Maribor je imel v zadnjem obdobju pozitiven izkupiček, ob zmagah si je le proti Rudarju privoščil neodločen izid, v minuli sezoni pa je maja lani na Stožicah proti Olimpiji zmagal z 2:1.

"Radi rečemo, da se veselimo te tekme, da jo komaj čakamo, to je res. To je ena od štirih najpomembnejših tekem v domačem prvenstvu. Srečali se bosta dve zelo močni ekipi. Sami temeljimo na izkušnjah, povezanih z ambicijo in mladostjo moštva," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal Milanič.

Če je moštvo v svojih igrah v preteklosti nihalo, si želi to na vsaki tekmi popraviti. "Nenehno se pogovarjamo o tem, da bi bila nihanja majhna ali v meji normale. A ne smemo pozabiti, da je nasproti kakovosten nasprotnik, ki nas dobro pozna. Imamo svoje težave, te moramo premostiti. Moramo znati izkoristiti trenutke, ko smo dobri," je povedal Milanič, ki nima večjih težav s poškodbami v ekipi.

"Dare Vršič je v petek na prijateljski tekmi začutil bolečino v stegenski mišici, a jo je že saniral. Že včeraj je z nami treniral, mislim, da bo nared tako za današnji trening in tudi za jutrišnjo tekmo. Na isti tekmi se je poškodoval tudi Blaž Vrhovec, ki te dni ni treniral, danes naj bi se nam spet priključil. Ostali so nared, edini dvom je Vrhovec," je povedal Milanič.

"Največ bo odvisno od nas samih, kako bomo nastopili. Na prejšnjem derbiju v Stožicah, ko so nasprotniki bežali za tri točke, smo zmagali v zadnjem trenutku. Naredili bomo vse, da bi zmagali tudi tokrat. Če bomo zadovoljni s točko, bom povedal po tekmi, ko bom videl, kako je tekma potekala. Slačilnica je zdrava, sledi našim idejam, dobro sodelujemo, kažemo napredek glede na prejšnjo sezono, s kritikami pa moramo športniki znati živeti. V domačem prvenstvu hočemo biti v vlogi favoritov in se v vsakem trenutku tako tudi obnašamo," je še povedal mariborski strateg, ki se je v zadnjih tednih znašel v nemilosti navijačev.

Moštvo je dobro pripravljeno tudi na morebitne slabše razmere na igralni površini, ki je po dveh reprezentančnih akcijah načeta, pričakovati pa je tudi deževno vreme. "Strategijo je naredil trener, energija v ekipi pa je prava. Komaj čakamo to tekmo, ki je zelo pomembna, želimo zmagati. To bo težka tekma, Olimpija ima dobro ekipo, naredili bomo vse, da bi zmagali. Derbi v gosteh bo zelo zanimiv, Olimpijo imamo dobro v spominu, ko smo nazadnje zmagali. To želimo ponoviti, za nas bodo tri točke zelo pomembne, da se približamo vodilni ekipi," pa je pred derbijem napovedal kapetan moštva Marcos Tavares.

Vijoličasti klub je ob tem predstavil še podaljšanje sodelovanja z Zavarovalnico Maribor, ki se bo od novembra naprej imenovala Sava zavarovalnica, zato bodo nekoliko spremenjeni klubski logotipi in dresi.

Tekmo v Stožicah, ki bo po besedah organizatorjev bržkone razprodana, bodo sodili Matej Jug, Robert Vukan in Matej Žunič.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.