Šport > Nogomet
34 ogledov

Di Cania mediji ne pustijo pri miru

Di Canio Chelsea Sunderland Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Le nekaj dni po tem, ko je Paolo Di Canio zasedel mesto trenerja angleškega premierligaša Sunderlanda in so ga angleški novinarji na predstavitvi vprašali, ali je naklonjen fašizmu, kar je Italijana razburilo, so otoški mediji našli novo kost za glodanje.

Paolo Di Canio ob predstavitvi pred mediji ob prevzemu vodenja Sunderlanda ni želel odgovoriti na vprašanja novinarjev o njegovem proslavljanju golov v dresu Lazia, ko je v zrak dvigoval desnico.

V Sunderlandu so ostro zanikali, da bi bil Italijan naklonjen fašizmu ali nacizmu. Di Canio je premierno novinarsko konferenco končal ostro in novinarjem dejal, da mu ni treba odgovarjati na takšna vprašanja: "Novinarji me radi poimenujejo nori Italijan, prepričan pa sem, da bo Sunderland obstal med najboljšimi angleškimi moštvi," je dejal novi trener, ki bo zaradi svoje burne preteklosti očitno le težko shajal z novinarji.

Angleški mediji so namreč objavili fotografjo Di Cania, ki ima na hrbtu veliko tetovažo s sliko fašističnega voditelja Mussolinija z vojaško čelado. Fotografjo naj bi medijem posredoval eden ob bližnjih znancev Italijana, ki ima še eno podobno tetovažo na rami.

Italijan se je medijem odzval še v pismu, v katerem je zapisal, da ni politično opredeljen in da ni fašist. "Nisem človek, kot ga nekateri opisujejo. Sem nogometaš in sem osredotočen le na to. Govoril bom le o nogometu. Na pisanje medijev se je odzval tudi Paolov brat Antonio, ki je za Sunday Times dejal: "Bolje, da mediji ne pišejo ali govorijo več o tej temi. Zaradi tega zelo trpi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.