Šport > Nogomet
10 ogledov

Di Canio salutiral Premier League s porazom

rosicky west bromwich albion arsenal
1/22
Reuters
Boj za Ligo prvakov se je v Premier League še naprej obrača iz tekme v tekmo. Potem, ko je Tottenham doma z golom Gylfija Sigurdssona rešil remi proti Evertonu (2:2), je Spurse na tretjem mestu zamenjal Chelsea, ki je na prvi tekmi Paola Di Cania na Stamford Bridgeu premagal Sunderland (2:1). V ponedeljek derbi Man. United-City.

Tottenham je z golom v zadnjih minutah uspel priti do remija proti Evertonu, ki je tako ostal brez potencialno velike zmage v bitki za Ligo prvakov. Največ je v nedeljo pridobil Chelsea, saj so varovanci Rafaela Beníteza na prvi tekmi Paola Di Cania kot trenerja Sunderlanda doma premagali črne mačke in spet zavzeli tretje mesto. Medtem se je Liverpool z domačim remijem proti West Ham Unitedu praktično že poslovil od Evrope.

Spurse je v zaključku tekme z golom iz neposredne bližine rešil Islandec Gylfi Sigurdsson, strelec dveh izvrstnih zadetkov na zadnji reprezentančni tekmi v Stožicah, ki je tako Londončanom prinesel vsaj točko, potem ko so z golom Emmanuela Adebayorja povedli že po 35 sekundah.

Adebayor je po napaki gostujoče obrambe in podaji Jana Verthongna ostal sam pred vratarjem Timom Howardom in ga v padcu premagal s strelom med nogama. Liverpoolčani so izenačili v 15. minuti, ko je Phil Jagielka preskočil Verthongna in na drugi vratnici s strelom v tla zatresel mrežo Huga Llorisa.

Chelsea dobil tekmo čudaških golov

Po še enem v nizu fantastičnih solo prodorov je modre v vodstvo in sedma nebesa popeljal Belgijec Kevin Mirallas, a so se Spursi še pravočasno vrnili in po strelu Adebayorja v vratnico je mrežo Evertona še drugič v popoldnevu zatresel Sigurdsson.

Chelsea je po zaostanku v prvem polčasu spreobrnil rezultat proti Sunderlandu in pokvaril morebitno sanjski začetek službovanja Di Cania v Premier League. Sunderland, ki se bo s pri Chelseaju osovraženim nekdanjim nogometašem West Hama do konca sezone boril za obstanek, je prvi polčas dobil po nesrečnem avtogolu Césarja Azpilicuete, ki je v lastno mrežo preusmeril strel Johna O'Sheaja po kotu Adama Johnsona.

Modri so srečno izenačili že kmalu po začetku drugega polčasa, ko je strel Oscarja sicer ubranil Simon Mignolet, a je žoga po spletu bolj ali manj neverjetnih okoliščin zadela Matthewa Kilgallona in se odkotalila v mrežo. Chelsea je za zmago srečno zadel že nekaj trenutkov kasneje, ko je Branislav Ivanović mimo Mignoleta preusmeril žogo po strelu Davida Luiza.

Topničarji streljajo v smeri Lige prvakov

Arsenal se je z zmago pri West Bromwich Albionu (2:1) spet uspel povsem približati mestnima rivaloma Tottenhamu in Chelseaju. Topničarji so minimalno vodili že po prvem polčasu, kmalu po začetku drugega dela pa so gostje podvojili prednost. Oba zadetka je malce nepričakovano prispeval izkušeni Tomaš Rosický, ki sicer v letošnjem prvenstvu še ni zatresel mreže nasprotnika.

west bromwich albion arsenal  | Avtor: EPA EPA
Sprva je imel Arsenal rahlo terensko premoč, toda prvo lepo priložnost so zapravili domači prek Claudia Yacoba, njegov strel je na črti odbil Rosický. Nekaj minut kasneje je bil Čeh junak še na drugi strani igrišča, ko je podajo Gervinha z glavo spremenil v zadetek. V 42. minuti bi gostje morali podvojiti vodstvo, toda Aaron Ramsey je po akciji Olivierja Girouda in Santija Cazorle iz neposredne bližine zgrešil gol.

Zato pa je bil v 50. minuti še v drugo natančen Rosický. Ramsey ga je našel s predložkom, prvi strel Čeha je Ben Foster uspel odbiti, toda gostujoči vezist je bil še enkrat prvi na žogi in je okroglo usnje zabil v mrežo.

Tekma je dodaten zaplet dobila v 70. minuti, ko je bil izključen Per Mertesacker, ki je kot zadnji igralec obrambe v kazenskem prostoru zrušil domačega napadalca Shana Longa in tako zakrivil enajstmetrovko ter dobil direkten rdeči karton. Iz najstrožje kazni je bil zanesljiv James Morrison. Do konca so domači pritisnili in nekajkrat je bilo vroče pred Lukaszem Fabianskim, priložnosti so zapravili Gareth McAuley, Romelu Lukaku in Long, toda Londončani so vzdržali in se veselili pomembne zmage.

Villa potisnila Stoke v boj za obstanek med elito

Na stadionu Britannia je Aston Villa zabeležila prvo zmago in moštvo iz Birminghama si je za premierno zmagoslavje izbralo pravi trenutek. Sami so se namreč dvignili nad cono izpada, Stoke City pa je sedaj daleč od varnosti.

Domači so sicer začeli bolj podjetno, vendar so gostje povedli s svojo prvo akcijo na tekmi, ko je Gabriel Agbonlahor iz odbitka premagal Asmirja Begovića. Po golu je Villa dobila krila in je do konca prvega polčasa nadzirala potek igre, v 30. minuti je Andreas Weimann stresel tudi prečko.

V drugem polčasu je rahlo, toda jalovo terensko premoč prevzel Stoke, vendar domači niso znali priti do konkretnega zaključka. Nekaj živahnosti je vnesel rezervist Cameron Jerome in deset minut pred koncem je Michael Kightly izenačil. S točko bi domači goste na lestvici obdržali na varni razdalji, vendar s tem se varovanci Paula Lamberta seveda niso strinjali. Najprej je Matthew Lowton z lepim golom z razdalje v drugo premagal Begovića, v prvi minuti sodnikovega dodatka pa je zmago potrdil Christian Benteke s svojim četrtim golom na prav toliko tekmah.

Premier league, 32. kolo:

Reading : Southampton 0:2 (0:1)
Rodriguez (35), Lallana (72)

Norwich City : Swansea City 2:2 (1:1)
Snodgrass (40), Turner (60); Michu (35), Moore (75)

Stoke City : Aston Villa 1:3 (0:1)
Kightly (80); Agbonlahor (9), Lowton (87), Benteke (91)

West Bromwich Albion : Arsenal 1:2 (0:1)
Morrison (71/11-m); Rosický (20, 50) 
RK: Mertesacker (70/Arsenal)

Liverpool : West Ham United 0:0

Tottenham Hotspur : Everton 2:2 (1:1)
Adebayor (1), Sigurdsson (87); Jagielka (15), Mirallas (53)

Chelsea : Sunderland 2:1 (0:1)
Kilgallon (47/a.g.), Ivanović (55); Azpilicueta (45/a.g.)

Newcastle United : Fulham 1:0 (0:0)
Cissé (90)

Queens Park Rangers : Wigan Athletic 1:1 (0:0)
Remy (85); Maloney (90)

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester United - Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.