Šport > Nogomet
20 ogledov

Di Canio nečloveško žalil igralce

paolo di canio Reuters
Na dan prihaja vse več podrobnosti o prekinitvi sodelovanja med kontroverznim Paolom Di Caniem in angleškim Sunderlandom.

Italijanski trener Paolo Di Canio je na klopi angleškega prvoligaša zdržal 13 tekem, na dan pa prihajajo nove informacije o dogajanju v slačilnici angleškega kluba, ki so Italijana odnesle s trenerskega stolčka.

Žalil, vpil, pljuval

Sunderland je na prvih petih ligaških tekmah zbral samo eno točko, angleški mediji pa razkrivajo, da slabi rezultati niso bili ključni razlog za razkol med klubom in nekdanjim nogometašem. Di Canio naj bi svoje varovance žalil na nečloveški način, zaradi česar so do Italijana, ki se je nekoč oklical za fašista, izgubili vso spoštovanje.

Po porazu proti West Bromwichu, ki je bil zadnji žebelj v krsti 45-letnega trenerja, naj bi Di Canio popil nekaj vode, jo z usti razpršil v zrak in pustil, da mu pade na obraz. Vse skupaj naj bi večkrat ponovil, nato pa varovancem dejal, da so točno to naredili njemu. ''To ste vi naredili meni, pljunili ste mi v obraz,'' citira Mirror.

Nogometaši poklicali lastnika

Di Canio je nato nadaljeval z žaljivkami, ki jih angleški mediji iz spoštovanja do bralcev ne navajajo, kar je pripeljalo do besednega obračunavanja med trenerjem in nogometaši. Nekateri so mu očitali, da s takšnim vedenjem ne more pričakovati spoštovanja, vsesplošni prepir pa se je naslednji dan nadaljeval na treningu. Di Canio je igralcem zabrusil, da lahko pokličejo lastnika Ellisa Shorta, če se ga želijo znebiti.

Samozavestni Italijan je očitno pričakoval, da mu bo vodstvo kluba izreklo podporo, na njegovo presenečenje pa je klub upošteval želje nogometašev in odslovil nesramnega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.