Šport > Nogomet
22 ogledov

Di Canio zaman čakal na odziv vodstva

paolo di canio EPA
Paolo Di Canio, nekdanji trener Swindon Towna, ki je nedavno v poznih večernih urah mešetaril v poslovnih prostorih angleškega tretjeligaša, se v klub ne namerava vrniti. Glavni razlog za preuranjeno slovo je bila odločitev novega vodstva, da Matta Ritchieja proda v Bournemouth.

Kontroverzni Italijan, ki ne skriva naklonjenosti fašističnemu režimu Benita Mussolinija, je vodenje Swindona prevzel leta 2011 in klubu pomagal do napredovanja v drugo ligo. Kljub spodbudnim rezultatom pa je po prodaji Matta Ritchieja in finančni nestabilnost Di Caniu ''počil film''.
Italijan je ponudil svoj odstop in obljubil, da bo ostal, če se vodstvo kluba odzove do ponedeljka, 18. februarja do 17. ure, kar pa se ni zgodilo. Di Canio se je zato odločil za nepreklicen odstop, čeprav je priznal, da bi se ob kontaktu s komerkoli v vrhovnem odboru kluba morebiti odločil drugače. Italijan je zdaj odločen, da se ne vrne več. ''Ne, in to zaradi enega razloga - niso mi dokazali, da me želijo obdržati. Ne želim špekulacij na račun mojega imena. Ni pošteno do navijačev, zato poudarjam, da je moje poglavje pri Swindonu končano,'' je povedal Di Canio, ki odločitve ne obžaluje. ''Niti približno, saj sem pošten človek. Obžalujem samo to, da smo klub pripeljali na vrh brez kakršnekoli pomoči. Kar smo naredili, je izjemno in ponosni smo, toda obžalovanje? Tega ne moreš obžalovati,'' je dodal 44-letnik.

''Dogovorjeno je bilo, da se ob prodaji vsakega igralca posvetuje z mano. Želim si delati s pravimi ljudmi na pravi način. Nisem zasledil želje, da bi Paolo Di Canio ostal v klubu. Dve uri sem čakal, preden sem poslal odstopno izjavo, če bi me slučajno kontaktirali. To se ni zgodilo in to je razlog za moj odstop,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.