Šport > Nogomet
1314 ogledov

Dober prijatelj ostro oštel Guardiolo: "Zakaj je to izjavil?"

guardiola pochettino Epa
Pep Guardiola se je z "žalostno" in "nespoštljivo" izjavo zameril dobremu prijatelju.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino, ki je v času aktivne kariere igral za Espanyol, medtem ko je njegov slavnejši kolega Pep Guardiola blestel v Barceloni, je imel pred ligaškim koncem tedna kar nekaj pripomb na nedavno izjavo trenerja Manchester Cityja.

Guardiola je po zmagi na derbiju angleškega prvenstva s Chelseajem nespretno dejal, da je Tottenham "ekipa Harryja Kanea" in izzval nezadovoljstvo londonskega kluba.

guardiola pochettino | Avtor: Epa Epa

"Smešno je, ker Pepa zelo dobro poznam," je povedal Pochettino. "Bil je vznesen po veliki zmagi nad Chelseajem in včasih se ne zna vesti kot gospod. Name to ni vplivalo, a do marsikoga je bilo nespoštljivo. Težko razumem, saj je bil Pep del velikega uspeha v Barceloni z Messijem v vrhunski formi. Nikoli nisem rekel, da gre za Messijevo ekipo. Vedno sem rekel Barcelona, s spoštovanjem do Guardiole," je nadaljeval trener Tottenhama. 

"Vsak si zasluži priznanje za ekipni uspeh. Marsikdo je njegove besede videl kot žalostne in nespoštljive do kluba in številnih igralcev, ki so mnenja, da je bilo to zelo čudno. Nisem si vzel k srcu, prav tako ni bilo nespoštljivo do mene, do drugih pač. Ni potrebe po takšnih besedah," meni Pochettino.

Kane je v zadnjem času zares v vrhunski formi. Na zadnjih desetih tekmah v reprezentančnem in klubskem dresu je dosegel kar 15 golov. Pred dobrim tednom dni je na Wembleyju odločil predzadnjo kvalifikacijsko tekmo slovenske reprezentance z golom v 94. minuti.

"Harry Kane je eden najboljših napadalcev na svetu. Seveda ima pomembno vlogo pri uspehu Tottenhama. A nogomet je kolektivni šport in vsak mora opraviti svojo nalogo. Spomnite se Maria Kempesa leta 1978, Diega Maradone 1986, sanjske ekipe z Johanom Cruyffom ali Messijeve ekipe," je dejal Španec in priznal, da je pričakoval Guardiolin telefonski klic, a ga do danes ni dočakal.

"Prepričan sem bil, da me bo poklical, vendar me ni. Imava veliko skupnih prijateljev. To je bila žalostna izjava. Pep je velik trener, eden najboljših na svetu. Zakaj bi to izjavil, če nikomur ne koristi? Treba se je postaviti nad takšna dejanja. Spoštujem njegovo mnenje, vendar ni prav, ker nogomet stremi k fair-playu in spoštovanju. Imamo ogromno odgovornost," je sklenil Pochettino.

V točkovanju angleškega prvenstva vodi Manchester City (19 točk) pred Manchester Unitedom (19) in Tottenhamom (14.). Aktualni državni prvak Chelsea je četrti (13).

guardiola pochettino | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice