Šport > Nogomet
1178 ogledov

Tako po novem izgleda vratar Cityja

ederson Brazilec je bil na igrišču deležen osemminutnega tretmaja.
Vratar Manchester Cityja Ederson je pokazal posledice trčenja z nogometašem Liverpoola. Tokrat brez preveze.

Ederson se je poškodoval na sobotni ligaški tekmi med Manchester Cityjem in Liverpoolom, ko je vanj z visoko dvignjeno desnico priletel Sadio Mane. Čuvaja mreže so z igrišča odnesli na nosilih, nato so ga nemudoma prepeljali v  bolnišnico, kjer je opravil preiskave zaradi suma zloma čeljusti in ličnice.

sadio mane ederson Premier League Šport Brutalen start razdvojil nogometni svet

Nekdanji vratar Benfice, ki se je junija za 40 milijonov evrov preselil na Otok, jo je na srečo odnesel brez hujših posledic. Mane je za prekršek dobil neposredni rdeči karton, ki pa po mnenju nekaterih nogometnih poznavalcev ni bil upravičen.

Senegalec je dan po tekmi ponudil svoje opravičilo. "Edersonu želim čim hitrejše okrevanje. Zelo mi je žal, da je med najinim nenamernim trčenjem utrpel poškodbo. Žal mi je, da zaradi tega ni mogel igrati do konca. Molim zanj, da se čim hitreje pozdravi in se vrne na igrišča, saj gre za resnično vrhunskega igralca," je zapisal Mane, ki bo zaradi rdečega kartona počival tri tekme.

ederson | Avtor: Profimedia Profimedia

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola verjame, da prekršek ni bil nameren. "Seveda ni šlo za Maneovo namero. Udarec je bil hud. Mislim, da je sledil žogi. Nevarna poteza. Ne vem, če si je zaslužil rdeči karton," je povedal španski strateg in dodal: "Ederson ni utrpel nobenega zloma. Upam, da se čim prej vrne. Vse je v redu z njim."

O incidentu je spregovoril tudi gostujoči strateg Jürgen Klopp. "Nesreča. Vsi vedo, da Sadio ni videl vratarja. Šel je po žogo. Zelo je razburjen. Vse skupaj ga je šokiralo, tudi sodniška odločitev," je komentiral Nemec.

Po štirih krogih angleške Premier League na vrhu lestvice ostaja Manchester United (10), z enakim številom točk mu sledi Manchester City (10). Točko manj ima Chelsea (9), dve zaostaja Watford (8), po tri pa Tottenham, Huddersfield Town (s tekmo manj), Burnley, Liverpool in West Bromwich (vsi 7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.