Šport > Nogomet
145 ogledov

Dobovec prvič do pokalne lovorike

Dobovec, futsal futsal.si
Imamo novega pokalnega zmagovalca.

Zmagovalci letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja v futsalu so nogometaši ekipe Dobovec MB Monting. V finalu zaključnega turnirja pokala Term Olimia v Podčetrtku so s 4:2 premagali Litijo. Za Dobovec je ta naslov prvi pokalni, Litijani ostajajo pri prej osvojenih desetih. V finalu sta za ekipo iz Rogaške Slatine po dva gola prispevala Robert Grbić in Kristjan Čujec.

Prav Čujec je bil izbran za najboljšega igralca finalnega turnirja, Damir Puškar je prejel nagrado za najboljšega vratarja dvodnevnega dogajanja v Podčetrtku. Aleš Marot iz ekipe prvakov pa je bil z 11 goli najboljši strelec pokalnega tekmovanja.

Odločilno tekmo za lovoriko so podjetneje začeli igralci Dobovca, prednjačil jeČujec, ki je povzročal precej težav litijski obrambi in vratarju. Litijani so prvič resno zapretili v sedmi minuti, a je bil Puškar na pravem mestu. V zadnji tretjini prvega polčasa so nato padli zadetki. Klemen Duščak si je sam priboril žogo ter kljub pokrivanju obrambe uspel priti do strela z desne in zadeti za vodstvo Litije z 1:0. Dobovcu je uspelo zrežirati preobrat že pred polčasom. Prvič je bil uspešen razpoloženi Čujec, na 2:1 pa je povišal Grbić.

Kristjan Čujec | Avtor: futsal.si futsal.si

Po notah in željah Dobovca se je začel tudi drugi del. Litija je nadaljevala z igralcem vratarjem v polju, kar so varovanci Kujtima Morine izkoristili in povišali na 3:1 v 24. minuti. Grbić, ki je dosegel svoj drugi gol, bi lahko v 26. minuti zadel še za 4:1, a je njegov strel ustavil okvir vrat.

V 29. minuti so za zanimivo končnico poskrbeli Litijani, ki so prek novinca Anžeta Široka znižali na 2:3, a do novega preobrata ni prišlo. Ko je v 40. minuti zadel Čujec, se je slavje Dobovca - klub letos slavi 40 let - lahko začelo.

"Še enkrat od srca čestitam igralcem, da nam je uspelo priti do tega naslova. To je prvi pokal za Dobovec. Še posebej sem vesel zaradi teh navijačev, ki nas bodrijo in so nam v veliko oporo. Dobro smo odigrali, bili smo pametni, agresivni in potrpežljivi," je po osvojitvi lovorike dejal trener Dobovca Morina.

"Najprej bi rad čestital Dobovcu za naslov. Sobotni polfinale je za nas terjal prevelik davek, imeli smo preveč težav s poškodbami. Poizkušali smo tudi igro z vratarjem, a ni šlo. Mojim igralcem vsa čast za borbenost in prizadevanja," pa je finale pospremil Damir Pertič, trener Litije.

V sobotnem polfinalu je Dobovec sicer s 7:0 ugnal moštvo Siliko Rem Power, Litija pa s 5:4 Bronx Škofije.

futsal, pokal | Avtor: futsal.si futsal.si

Pokalni finale je imel tudi slavnosten uvod. Tanja Vrabel, članica Slovenskih Goric, je prejela nagrado za najboljšo igralko minulega leta, deseto zlato žogo za najboljšega igralca v minulem koledarskem letu pa je dobil reprezentančni vratar in član Dobovca Puškar. Med polčasom je posebno priznanje ob koncu aktivne sodniške kariere dobil Andrej Pajtler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice