Šport > Nogomet
563 ogledov

Selektor: Upam, da so to videli tudi gledalci

futsal SLO-POR Saša Despot
Slovenska reprezentanca se ni uspela prebiti v polfinale domačega prvenstva.

"Tekma je bila za nas zelo naporna. Rusija je iz predtekmovanja prestavila v eno ali dve prestavi višje. Je izvrstna ekipa z dolgo rotacijo. Težko karkoli rečem, pa vendarle ... Igrali smo na edini način, ki je bil možen. Na žalost se ni izšlo. Malo smo razočarani, ampak izgubili smo proti reprezentanci, ki je vedno v vrhu," je po četrtfinalnem porazu z 0:2 proti Rusiji dejal selektor slovenske izbrane vrste Andrej Dobovičnik.

Ta je takoj po dvoboju menil: "Fantje so naredili korak naprej, osvojili so štiri točke in bili prvi v skupini. To je zlata generacija. Upam, da so to videli tudi gledalci."

Slovenci so prvi zadetek prejeli v prvi polovici drugega polčasa, naslednje minute pa z igralcem več lovili rezultat. Zadeli so vratnico, nekaj žog pa je odlično zaustavil tudi ruski vratar. V zadnji minuti so Rusi sicer izkoristili napadalno igro gostiteljev prvenstva in iz protinapada zadeli za končnih 2:0.

"Razočaranje je sicer veliko, ampak imamo tudi mešane občutke. Dali smo vse od sebe in pokazali, kako se s celim srcem bori za državo. V prvi vrsti mi je žal fantov, ker nismo napredovali, pa tudi super navijačev. Škoda, imeli bi še dvakrat razprodano dvorano. Kaj hočemo, to je šport, potrebno je iti naprej, čestitati ekipi Rusije. Oni spadajo v sam vrh tega športa, ampak mi smo se dobro pripravili na njih glede na čas, ki smo ga imeli, in mislim, da smo pustili dober vtis," je dejal vratar Damir Puškar, ki se je izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami.

"Bila je res vrhunska tekma, tudi za gledalce. Mi smo dali vse od sebe in odigrali res vrhunsko. V bistvu smo se enakovredno kosali z njimi celo tekmo. Imeli so svoje priložnosti, ampak imeli smo jih tudi mi. Nismo se jih ustrašili, zavedali smo se tudi mi svojih kakovosti. Bili smo popolnoma enakovreden nasprotnik. Če bi imeli še malo več sreče in bi se kakšna žoga odbila v gol, bi se lahko tekma tudi drugače obrnila," pa je dvoboj ocenil Gašper Vrhovec.

"Najlepša stvar v tem športu so zadetki. Zmagali smo na težki tekmi pred polno dvorano domačih navijačev. Zdaj pa prihajajo še težje tekme. Vsaka tekma na EP je res težka, tudi današnja ni bila nič drugačna. Vedeli smo, da Slovenija uporablja omejeno število igralcev, da igrajo določeni veliko časa. Lahko igra hitro, ampak ne dolgo. Na to smo se pripravili in si tudi zaslužili tisti prvi zadetek in na koncu zmago," je povedal prvi mož na klopi Rusije Sergej Skorovič.

Slovenija je z uvrstitvijo med osmerico najboljših ponovila svoj največji dosežek na EP, pred štirimi leti jih je v četrtfinalu izločila Španija s 4:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice